Trije razprodani večeri

Perpetuum Jazzile so že zdavnaj razprodali letošnje tri večere Vokal Xtravaganzza 09 v Gallusovi dvorani ljubljanskega Cankarjevega doma. Gostje so The Real Group iz Švadske. Perpetuum Jazzile pa bodo predstavili nov album Africa.

Objavljeno
28. oktober 2009 16.52
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Edini slovenski jazzovski pevski zbor se vse bolj uveljavlja tudi kot eden atraktivnejših tovrstnih pevskih zborov na svetni ravni. Že vrsto let pripravljajo večere Vokal Xtravaganzza posvečene petju, na katere vedno povabijo zanimive goste. Tokrat bo 1., 2. in 3. novembra z njimi nastopila švedska vokalna skupina The Real Group. Perpetuum Jazzile bodo tudi predstavili svoj drugi album Africa.

Že dva meseca razprodane slovensko-švedsko kulturne večere so predstavili tudi na novinarski konferenci. Slovenska zasedba Perpetuum Jazzile bo premierno gostila švedsko vokalno skupino The Real Group, ki je eno vodilnih na svetovni ravni v a cappella petju. Lanski koncert Vokal Xtravaganzza je imel poudarek zlasti na energični brazilski bossa novi in sambi, letošnji koncert pa bo zaznamovala jazzovsko začinjena popularna, funky in disko glasba. Novim priredbam slovenskih popevk izpod peresa Tomaža Kozlevčarja pa bodo glasovi Perpetuum Jazzile pridružili še vokalne izvedbe večnih uspešnic popularne glasbe, kot so Earth, Wind & Fire, Billy Joel, George Benson in drugi.

The Real Group, ki jo sestavljajo sopranistka Emma Nilsdotter Hjerling, altistka Katarina Henryson, tenor Anders Edenroth, bariton Peder Karlsson in bas Anders Jalkeus, pa je med drugim sodelovala že z Bobbyjem McFerrinom, Vanom Morrisonom, Tootsom Thielemansom, Barbaro Hendricks in Georgeom Martinom. Prejela je tudi že več deset svetovnih nagrad v najrazličnejših kategorijah a cappella glasbe.