Two Tears v Ljubljani

V soboto, 14. novembra, bo ob 21. uri, v Menzi pri koritu v Ljubljani koncert ameriške rock skupine iz podzemlja The Two Tears.

Objavljeno
09. november 2009 15.05
Anna Omarczyk
Anna Omarczyk
Koncert skupine Two Tears bo v soboto, 14. novembra, ob 21. uri, v Menzi pri koritu na Metelkovi v Ljubljani. To je avtorski projekt Kerry Davis (vokalistka skupine) v katerem kot kitaristka, pevka, avtorica glasbe in tekstov v občasnem sodelovanju z različnimi glasbeniki producira svojo punkersko verzijo kantavtorstva z ironičnimi teksti, simbolnimi vplivi popa in odkritim in hrupnim koketiranjem s punkom in garažnim rockom.

Skupino sestavljajo Kerry Davis, vokal, kitara, avtorica tekstov; David Mondo Ray, kitara, in Hugo Gorilla, bobni. Kerry Davis kot glasbenica deluje na glasbeni punkerski sceni že 90-ih letih. Glasbeno kariero je začela v Red Aunts, znani losangeleški ženski skupini. Skupina je bila znana po izrazito kratkih pesmih brez refrenov, izdala je pet albumov, kljub precejšnjemu uspehu pa so Red Aunts leta 1998 razpadle. Kerry je še naprej ostala na glasbeni sceni, igrala je v skupinah Beehive in Barracudas, pa tudi kot bobnarka v zasedbi Micka Collinsa The Screws.
Skupina The Two Tears je leta 2004 izdala ploščo Enjoy Yourself, po izidu plošče se je Kerry preselila v Pariz in začela nastopati po Evropi kot »one lady band«, pa tudi z občasnimi glasbenimi spremljevalci. The Two Tears so izjemno prepričljivi, energični, odločni in hrupno odštekani na način kakšnih Pussy Galore in prav nič vsakdanji. Zadnja variacija The Two Tears je nastala po vrnitvi Kerry Davis nazaj v Ameriko, tokrat kot duet z bobnarjem Nikhilom Ranadeom.