Uboj z mešanico zdravil?

Mrliški oglednik naj bi ugotovil, da je pri smrti kralja popa Michaela Jacksona šlo za uboj z mešanico zdravil proti nespečnosti. Oblasti bodo najverjetneje kmalu vložile kazensko ovadbo proti zvezdnikovemu osebnemu zdravniku.

Objavljeno
25. avgust 2009 09.32
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Los Angeles - Mrliški oglednik v Los Angelesu je v sicer še vedno zaupnem poročilu o obdukciji glasbenega zvezdnika Michaela Jacksona ugotovil, da je šlo za uboj z mešanico zdravil proti nespečnosti.

Obdukcija je v Jacksonovem truplu odkrila sledi anestetika propofol ter sledi še dveh drugih pomirjeval. Jackson je umrl v Los Angelesu 25. junija, pokopali pa naj bi ga prihodnji teden.

 

Oblasti bodo najverjetneje v kratkem vložile kazensko ovadbo zaradi umora ali uboja proti zvezdnikovemu osebnemu zdravniku Conradu Murrayju, ki še vedno trdi, da Jacksonu ni dal ničesar, kar bi ga lahko ubilo.

 

Preiskovalcem je sicer priznal, da je Jacksonu na njegove nenehne zahteve usodni večer dal propofol, deset minut kasneje pa je umrl. Pred tem mu je dajal še druga pomirjevala, ki pa naj ne bi delovala.