Umrl avtor Košarkarjevega dnevnika

Zaradi srčnega infarkta je v 60. letu umrl Jim Carroll, pesnik in punk rocker, ki je napisal Košarkarjev dnevnik. Carroll je v 70-ih letih veljal za inventar manhattanske scene, njegovo življenje je zaznamovalo jemanje mamil.

Objavljeno
14. september 2009 18.48
Ma.B./STA
Ma.B./STA
New York - Umrl je Jim Carroll, pesnik in punk rocker, ki je napisal Košarkarjev dnevnik. Carroll je umrl v petek na svojem domu na Manhattnu zaradi srčnega infarkta, star 60 let, je njegova bivša žena Rosemary Carroll povedala za New York Times.

Carroll je bil v 70-ih letih inventar manhattanske scene, kjer se je družil s Patti Smith, Robertom Mapplethorpeom in drugimi umetniki. Življenje mu je zaznamovalo jemanje mamil, o čemer je veliko pisal.

Košarkarjev dnevnik (The Basketball Diaries) je izšel leta 1978, v njej pa je Carroll popisal svoje odraščanje v New York Cityju. Po knjigi so leta 1995 posneli še film, v katerem je blestel Leonardo DiCaprio.

Carroll je objavil tudi več pesniških zbirk. Njegov album "Catholic Boy" iz leta 1980 je veljal za prelomno punkovsko ploščo.