Umrl Damijan Cavazza

Ponoči je umrl scenograf in kostumograf Damijan Cavazza, brat dvojček igralca Sebastijana in sin igralca Borisa. Razlog smrti še ni znan, neuradno pa naj bi se zadušil v spanju.

Objavljeno
20. marec 2009 13.33
Tj.L.
Tj.L.
Ljubljana - Na svojem domu ob Cerkniškem jezeru je ponoči umrl scenograf Damijan Cavazza, sicer brat dvojček igralca Sebastijana in sin igralca Borisa. Damijan, ki je z bratom včeraj praznoval 36. rojstni dan, naj bi se po neuradnih podatkih zadušil v spanju.

Nazadnje je kot scenograf oblikoval sceno za gledališko predstavo Bostonska naveza, ki jo po besedilu Davida Mameta režira njegov oče Boris Cavazza in bo premiero doživela 27. marca v ljubljanski Drami.

Kot scenograf je sodeloval z ljubljansko Dramo, Gledališčem Koper, SNG Nova Gorica, Slovenskim mladinskim gledališčem, kot kostumograf pa tudi s Prešernovim gledališčem Kranj.


Damijan Cavazza se je rodil 19. marca 1973 v Kranju. S Sebastijanom sta imela starejšega brata, Kristjana, ki se je smrtno ponesrečil med snemanjem videospota. Boris Cavazza ima še enega sina z nekdanjo ženo Oriano Girotto, Aleksandra Borisa.