Umrl emmy nagrajenec Harvey Cohen

V starosti 55 let je umrl Harvey Cohen, ki je zaslovel z glasbo za animirane filme. Cohen je za posledicami srčnega napada umrl v nedeljo med prevozom v bolnišnico.

Objavljeno
14. januar 2007 14.41
Los Angeles - V starosti 55 let je umrl Harvey Cohen, skladatelj in pisec priredb za orkester, ki je zaslovel z glasbo za animirane filme. Cohen je za posledicami srčnega napada umrl v nedeljo med prevozom v bolnišnico, je povedal njegov odvetnik in prijatelj Ivan Rothberg.

Skladatelj je prejel nagradi emmy za glasbo za animirani televizijski produkciji "The Adventures of Batman and Robin: A Bullet For Bullock" in Disneyjevega Aladdina. Med filmi in televizijskimi nadaljevankami, za katere je Cohen ustvaril glasbo, so bili Seks v mestu, filmska različica serije South Park z naslovom "Bigger, Longer, Uncut" in nadaljevanke "The Wonder Years", Dallas in Dol z ljubeznijo. Skladal je tudi za izvajalce, kot so Kenny G in The Irish Tenors.

V Brooklynu rojeni skladatelj se je šolal na Hartfordski univerzi in s študijem nadaljeval na Univerzi Brooklyn v New Yorku. Kasneje je študiral tudi pri skladatelju filmske glasbe Earleu Hagenu, je zapisano na Cohenovi spletni strani. Cohen je igral klavir in različna pihala, imel pa je tudi svoj 18-članski big band.