Umrl je Horst Tappert, televizijski Derrick

V Münchnu je umrl nemški igralec Horst Tappert, ki se je proslavil z vlogo policijskega inšpektorja Derricka v televizijski nadaljevanki z istim naslovom. Tappert je bil star 85 let.

Objavljeno
15. december 2008 17.27
Ti.B./STA
Ti.B./STA
Hamburg/München - Na eni od klinik v Münchnu je v soboto umrl nemški igralec Horst Tappert, ki se je proslavil z vlogo policijskega inšpektorja Derricka v televizijski nadaljevanki nemške mreže ZDF z istim naslovom. Tappert je bil star 85 let.

Ursula Tappert je še povedala, da se je mož do pred kratkim še dobro počutil in bil poln zaupanja vase. V zadnjih dneh pa se mu je zdravstveno stanje nenadoma poslabšalo. Podrobnosti ni želela navesti, dejala je le: "Žalostno je, a našel je svoj mir. Moj mož je imel izpolnjeno življenje."

Tappert je maja letos ob 85. rojstnem dnevu dal svoj zadnji intervju za revijo Bunte. Bunte je danes na svoji spletni strani tudi zapisala, da je Tappert v vlogi inšektorja Stephana Derricka postal kultna figura, serijo so predvajali v več kot sto državah.

Med letoma 1973 in 1997 je v naslovni vlogi nastopil v skupaj 281 epizodah. V javnosti se je s kolegom Fritzem Wepperjem, v seriji s svojim asistentom Harryjem Kleinom, pojavil še leta 2004, ko je predstavil animirani film "Derrick". Pot igralca je začel v gledališču, nastopal je v več nemških mestih, ob koncu 50-ih let pa je začel nastopati še na filmu in TV. Leta 1998 je prejel nemško medijsko nagrado bambi za življenjsko delo.