Umrl pevec Al Martino

Na domu v Springfieldu, predmestju Philadelphije, je umrl pevec Al Martino, ki je v filmu Boter nastopil kot Johnny Fontane. Lik je bil izdelan po podobi Franka Sinatre. Al Martino je umrl v torek, star je bil 82 let.

Objavljeno
14. oktober 2009 18.12
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Philadelphia - Novico je potrdila pevčeva managerka Sandy Friedman, vzroka smrti pa ni navedla.

Al Martino, italijansko-ameriškega rodu, je začel glasbeno pot leta 1952. Znan je bil po uspešnicah "Here in My Heart", "Spanish Eyes", "Can't Help Falling in Love", "Volare" in drugih.

Kot Johnny Fontane je Martino leta 1972 nastopil ob Alu Pacinu in Marlonu Brandu v Botru Francisa Forda Coppole. Odpel je tudi naslovno skladbo tega filma, "The Love Theme From The Godfather".

Al Martino se je rodil 7. oktobra leta 1927 italijanskim priseljencem v Philadelphiji, njegovo pravo ime je bilo Alfred Cini. Očetu je sprva pomagal pri zidarskih delih, preživljal se je tudi z boksom in deli po barih. Prijateljevanje s tenoristom Mariom Lanzo pa ga je navedlo na misel, da bi petje lahko bilo njegov poklic.

Privzel je dedkovo ime Al Martino in po zmagi na tekmovanju pevskih talentov leta 1952 posnel prvi singl, "Here In My Heart". Prodal ga je v več kot milijon primerkih.