Umrla je Majda Sepe

V 69. letu starosti je po hudi bolezni umrla ena najvidnejših pevk zlatega obdobja slovenske popevke, Majda Sepe. Lani je izdala svojo zadnjo ploščo.

Objavljeno
11. april 2006 14.29
Majda Sepe s svojim možem Mojmirjem
Ljubljana – V 69. letu starosti je po hudi bolezni umrla ena najvidnejših pevk zlatega obdobja slovenske popevke, Majda Sepe, rojena 2. julija 1937 v Ljubljani. Med njenimi uspešnicami so Človek, ki ga ni, Med iskrenimi ljudmi, Uspavanka za mrtve vagabunde, Pismo za Mary Brown, Ribič me je ujel in Šuštarski most.

Ravno lani januarja sta z možem Mojmirjem Sepetom izdala dvojni album Sepe Majda& Mojmir: S teboj, ki ga je Majda poklonila spominu na takrat preminulo prijateljico in pevko Marjano Deržaj. Obe sta veliko prispevali k slovenski zabavni glasbi po drugi svetovni vojni.

Skupaj z Držajevo sta sodili v generacijo Jelke Cvetežar, Elde Viler, Rafka Irgoliča in Nina Robiča, ki so s skladatelji Juretom Robežnikom, Mojmirjem Sepetom, Bojanom Adamičem in drugimi prispevali k slovesu slovenske zabavne glasbe v 60-ih in 70-ih letih.

Po srednji glasbeni šoli je Sepetova nastopala z Ljubljanskim jazz ansamblom, s katerim je leta 1956 gostovala v Parizu. Leta 1960 je nastopila tudi na prvem Jazz festivalu na Bledu, kasneje pa nekajkrat na festivalu Slovenska popevka.

Med svojo pevsko kariero se je poskusila tudi v filmski umetnosti, saj je leta 1973 zaigrala v filmu Begunec, leta 1969 v Sedmini – Pozdravi Marijo, leta 1968 pa v televizijski seriji Mija Sou.