Umrla Lucy - Lennonov navdih za pesem

Lucy O'Donnell je bila deklica, ki je Beatlesa Lennona navdihnila za pesem Lucy in the Sky with Diamonds. Lucy je po dolgotrajni bolezni umrla pri 46 letih.

Objavljeno
28. september 2009 20.58
Ka.K.
Ka.K.
London - Deklica Lucy O'Donnell je bila stara štiri leta, ko jo je sošolec narisal obkroženo z zvezdami in sliko nesel pokazati staršem. "To je Lucy na nebu z diamanti," je sliko komentiral Julian Lennon sin znamenitega Beatlesa, ki je s tem prijateljico naredil za del glasbene zgodovine. Lucy je svoj dekliški priimek zamenjala za Vodden, prejšnji teden pa je po dolgotrajni bolezni lupusa umrla v 46. letu starosti.

Lucy je bila zaradi svoje imunske bolezni dejavna na področju te bolezni in je bila donatorka sklada Svetega Tomasa proti lupusu, kjer jih je njena smrt pretresla. Predstavnica sklada Angie Davidson je povedala: "V centru smo pretreseni zaradi smrti Lucy. Bila je prava podpornica centra in borka za življenje. Res je žalostno, da je izgubila bitko proti bolezni, ki jo je tako pogumno bila."

 

Pesem Lucy in the Sky with Diamonds je postala uspešnica z albuma Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band, ki so ga The Beatles izdali leta 1967. Pesem govori o deklici s prečudovitimi očmi in svetu, kjer ljudje na gugalnikih jedo sladkarije. Pesem je vzbudila veliko zanimanja tudi zaradi prvih črk naslova, saj se da iz njih razbrati drogo LSD.