Umrla nekdanja zajčica Anna Nicole Smith

Nekdanja Playboyeva zajčica Anna Nicole Smith je umrla v starosti 39 let blizu Miamija na Floridi. Našli so jo nezavestno v hotelski sobi, vzrok smrti zaenkrat ni znan.

Objavljeno
09. februar 2007 09.10
Vzrok smrti Smithove še ni znan
Miami - Nekdanja Playboyeva zajčica Anna Nicole Smith je umrla v starosti 39 let blizu Miamija na Floridi. Našli so jo nezavestno v hotelski sobi, vzrok smrti zaenkrat ni znan. Obdukcijo bodo izvršili danes. Njen mož in odvetnik Howard K. Stern, s katerim se je Anna Nicole poročila septembra 2006, molči in žaluje.

Anno Nicole Smith je v sobi hotela in casinoja Seminole Hard Rock našla njena medicinska sestra, njen telesni stražar pa naj bi jo skušal oživljati z umetnim dihanjem, a neuspešno.

Pred petimi meseci, le nekaj dni po rojstvu hčerke Dannielynn, je umrl Annin sin, 20-letni Daniel Smith.

Anna Nicole Smith je zaslovela v 90-ih letih prejšnjega stoletja kot blondinka, podobna Marilyn Monroe, in kot se ugiba, je na podoben način tudi umrla. Monroevo so leta 1962 našli mrtvo, vzrok smrti pa je bil prevelik odmerek mamil. Izrazi sožalja prihajajo z vseh strani, med drugim tudi od ustanovitelja revije Playboy Hugha Hefnerja.

Smithova je bila v Playboyu leta 1993 zajčica leta, nakar se je začela pojavljati v različnih reklamah, med drugim za kavbojke Guess, in v filmih.

Anna Nicole se je leta 1994 poročila z naftnim mogotcem Howardom Marshallom, takrat starim 89, sama pa jih je štela 26 let. Marshall je leto zatem umrl, nakar se je začel oster boj za dediščino, ki traja še danes. Marshallov sin Pierce Marshall namreč ni hotel privoliti v to, da prejme Smithova skoraj pol milijarde dolarjev dediščine. Primer je priromal celo do ameriškega vrhovnega sodišča, ki pa ga je lani maja vrnilo nazaj na prvo stopnjo, potem ko je sodbo za 474 milijone dolarjev Smithova najprej dobila, nato pa jo na prizivnem sodišču izgubila. Pierce je junija lani umrl v starosti 67 let, sodni boj pa nadaljuje njegova družina.

Anna Nicole Smith si je od leta 2002 do 2004 sicer služila denar s svojo resničnostno televizijsko oddajo "The Anna Nicole Show", ki je prikazovala njeno vsakdanje življenje. V tistem času se je hudo zredila, kasneje pa ji je uspelo spet krepko shujšati in je začela delati reklamo za shujševalna sredstva TrimSpa. Njen nekdanji odvetnik Lenard Leeds je medijem razlagal, da je imela probleme s telesno težo in alkoholom. Opravljive strani je ponovno začela polniti lani, ko je rodila hčerko. Kot očeta je navedla tedanjega prijatelja, odvetnika Howarda Sterna, njen nekdanji ljubimec Larry Birkhead pa je prepričan, da je oče on in je zato tudi vložil tožbo.