Urbane zgodbe malih ljudi

V ljubljanskem parku Zvezda bo na ogled ulična predstava gledališča Ane Monro z naslovom Urbane zgodbe. Gledalec se bo s sprehodom po ulici spoznaval z liki predstave.

Objavljeno
29. december 2006 13.46
Gledališče Ane Monro
Ljubljana - Dan pred Silvestrovim, v soboto, 30. decembra, bo ob 20.30 na prizorišču Rajska zvezda v ljubljanskem parku Zvezda premiera predstave uličnega gledališča Ane Monro z naslovom Urbane zgodbe. Gledališčniki se bodo tokrat spopadli s petimi zgodbami malih ljudi. Gledalec - popotnik se bo s karakterno raznolikimi liki spoznaval, ko se bo spuščal po ulici. Urbane zgodbe od daleč delujejo vse enake, če pa se jim bolje posvetimo, ugotovimo, da imajo vsaka svoj čar, so o predstavi zapisali ustvarjalci.

S predstavo Urbane zgodbe so želeli gledališčniki Ane Monro opozoriti na preproste ljudi, ki v sebi nosijo vsak svojo zgodbo, srečo, bol in željo. Skupni člen vseh petih nastopajočih je globoka osamljenost in negotovost, kako se znajti v novem svetu. Vsak lik se bo poskušal dotakniti gledalčevih čustev in pustiti rahlo sled v njegovi notranjosti.

Avtorsko skupino Ane Monro sestavljajo Borut Cajnko, Drago Milinovič, Gorazd Žilavec, Goro Osojnik, Matjaž Ocvirk, Primož Ekard in Žiga Saksida. Predstavo je finančno podprla Mestna občina Ljubljana.