Uspešna Eva Hren in Sladcore

Slovenci smo zelo veseli ter ponosni nad Evo Hren in Sladcore, ker so se uvrstili med 20 najboljših albumov na evropski glasbeni lestvici World music chart.

Objavljeno
09. oktober 2009 14.56
Anna Omarczyk
Anna Omarczyk
Eva Hren, slovenska kitaristka in pevka, je študirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer tudi je diplomirala iz kitare. Pevsko kariero začela je s tercetom Katrinas. Po odhodu iz terceta je posnela samostojno ploščo z naslovom Vzhod zahod, ki jo je producirala in aranžiral Marko Mozetič, pri ustvarjanju plošče pa so sodelovali vrhunski slovenski inštrumentalisti.

Oktobra so se Eva Hren in Sladcore uvrstili med 20 najboljših albumov evropske glasbene lestvice World music chart, na kateri so uvrščene skupine iz celega sveta (teh je 157). To so glasbeniki, ki izvajajo sodoben različice etno glasbe. Lestvico sestavlja skupina 50 glasbenih urednikov radijskih oddaj iz 23 evropskih držav v okviru Evropske radijske zveze (European Broadcasting Union - EBU). Uvrščene albume izvajalcev tekoči mesec vrtijo po evropskih radijih, poteka pa tudi njihova spletna prodaja.

Sladcorovci so se znašli v družbi svetovnih zvezd kot so Fanfare Ciocarlia, Ojos de Brujo in Lhasa. Prejši teden izdali so tudi drugi singel Oblaki so rdeči iz svojega albuma. Na njihov uspeh smo lahko še posebej ponosni, saj se kaj takega domačim izvajalcem ne dogaja pogosto.