V Dublinu "vaje v živo"

Ameriška glasbena skupina R.E.M. bo poleti v Dublinu svoje nove pesmi zaigrala v živo še preden jim bodo lahko oboževalci prisluhnili na novem albumu, ki naj bi sicer izšel do konca leta.

Objavljeno
03. april 2007 14.36
R.E.M.
Dublin - Ameriška glasbena skupina R.E.M. bo konec junija in na začetku julija v Dublinu predstavila del materiala za svoj prihodnji, 14. album, ki je še v nastajanju. Na spletni strani skupine je bila minuli petek objavljena vest, da bodo R.E.M. v tamkajšnji dvorani Olympia izvedli pet koncertov, in sicer 30. junija ter 3., 4. in 5. julija.

Prvič v zadnjem desetletju bodo R.E.M. svoje nove pesmi zaigrali v živo še preden jim bodo lahko oboževalci prisluhnili na novem albumu, ki naj bi sicer izšel do konca leta. Člani skupine Michael Stipe, Peter Buck in Mike Mills bodo skupaj s producentom Jacknifeom Leejem na novem studijskem izdelku, ki zaenkrat še nima naslova, začeli delati poleti.

"Vrnitev v Dublin, na 'vaje v živo' v teku leta, nam bodo omogočile dober začetek in nam dale potrebno spodbudo za delo na novem albumu," je dejal pevec Michael Stipe. Skupina R.E.M. je bila ustanovljena v osemdesetih letih v ameriški državi Georgiji in je znana po hitih "Losing My Religion", "Everybody Hurts" in drugih. Svoj 13. album z naslovom "Around the Sun" so izdali leta 2004.