V Gromki se vračajo Pravljična ReŠetanja

V klub Gromka na Metelkovi se vračajo med občinstvom izredno priljubljena Pravljična ReŠetanja v organizaciji Radia študent.

Objavljeno
05. januar 2007 13.40
Pravljična rešetanja v klubu Gromka
Ljubljana - V Klub Gromka v AKC Metelkova mesto se v četrtek, 11. januarja, ob 20.30 vračajo med občinstvom zelo priljubljena Pravljična ReŠetanja, ki jih že tri leta pripravlja ekipa špikerjev Radia Študent. Pripovedovalsko-glasbeni dogodki, ki temeljijo na ljudskih pravljicah, so podaljšek radijske oddaje Za dva groša fantazije, ki ima z novim letom tudi novo spletno stran.

V četrtek bodo v Gromki pripovedovali Polona Črnigoj, Katja Preša, Maruša Bertoncelj, Rok Kosec, Miha Žorž, Arnold Marko, Bruno Subiotto, Nina Peče, Sabina Kogovšek, Matija Drobne, Boštjan Napotnik, Ajdin Bašič in Igor Bašin, kot "godci" pa so napovedani Samo Pavlica, Jani Kutin, Jan Žavbi, Goran Završnik in Bruno Subiotto.

Pripovedovalci se v oddajah Za dva groša fantazije lotevajo raznorodnih oblik pojava pravljičnosti, ki obsega prozo, glasbene predelave in ljudske besede, posnete na terenu.

Poleg slovenskih ljudskih pravljic špikerji čas namenjajo tudi tujim ljudskim pravljicam in nekaterim sodobnim avtorskim izdelkom, je mogoče izvedeti na spletni strani www.za2grosafantazije.com.