V Londonu so moderne obrvi Juda Lawa

Zanimanje britanskih moških za oblikovanje obrvi iz leta v leto raste. V nakupovalnih centrih so opazili, da se je na oddelkih za oblikovanje obrvi število moških kar podvojilo.

Objavljeno
17. september 2009 18.51
Ka.K.
Ka.K.
London - V nakupovalnih centrih kjer nudijo oblikovanje obrvi so predstavili podatek, da je kar 40 odstotkov njihovih strank moških. V zadnjem letu se je število moških strank kar podvojilo. Moški se najpogosteje odločajo za nego obrvi po stari indijski metodi, ki je hitrejša in manj boleča, kot pa navadno puljenje obrvi. Pri podjetju so zato naredili raziskavo, zakaj se moški odločajo za oblikovanje obrvi in prevladovali so odgovori, da se morajo urediti za razgovor za službo ali pa jih je na nego poslala zaročenka. Da postanejo redne stranke, pa so se odločili sami.

 

Direktorica kozmetičnega centra Sara Stern je navdušeno povedala, da je tabu okoli oblikovanja obrvi pri moških začel hitro izginjati. "Moški so hitro spoznali prednosti negovanih obrvi in vstopili v stil Jamesa Bonda," je še dodala Sara. Videz neandertalskega moškega, kot je Noel Gallanger, bo šel kmalu v pozabo, prav tako pa moški ne bodo hodili po ulicah v stilu Sylvestra Stalloneja, ki ima pretirano žensko linijo obrvi. Britanski moški bodo imeli obrvi urejene v stilu Juda Lawa.