V lovu na nov Brownov roman

Nova knjiga ameriškega pisatelja napetih in uspešnih romanov Dana Browna, "The Lost Symbol", je prvi dan prodaje naletela na veliko zanimanje, ni pa sprožila navala.

Objavljeno
15. september 2009 18.47
Ma.B./STA
Ma.B./STA
London - Nova knjiga ameriškega pisatelja napetih in uspešnih romanov Dana Browna, "The Lost Symbol", je danes, prvi dan prodaje, naletela na veliko zanimanje, ni pa sprožila navala. Ljubitelji knjig tega pisca so v Londonu sicer danes stali v vrstah pred knjigarnami, da bi dobili podpisan primerek knjige.

Založba je samo na britanski trg vrgla milijon primerkov, da bi zadostila povpraševanju. V spletni knjigarni Amazon je "The Lost Symbol" letos šesta knjiga na lestvici največje predprodaje. V angleščini je sicer na voljo tudi na slovenskem tržišču.

Nemška izdaja, pod naslovom, "Das verlorene Symbol", bo dostopna 14. oktobra na Frankfurtskem knjižnem sejmu. Spet gre za legendarnega harvardskega profesorja Roberta Langdona, ki ga je v filmu z istim naslovom odigral Tom Hanks.

Zgodba se dogodi v zgolj dvanajstih urah, postavljena je v Washington in se vrti okoli prostozidarjev. Londonski knjigarnar Jon Howells je povedal, da je knjiga "lov za časom in tek proti času, da bi razrešila neko uganko ali niz ugank".