V Parizu plesna predstava s Strniševo glasbo

Skladatelj Gregor Strniša je v med bivanjem v Parizu, v ateljeju "Cite Internationale des Arts", ustvaril glasbo za plesno predstavo Ogledala duše, ki bo uprizorjena v tamkajšnjem gledališču Lierre.

Objavljeno
21. marec 2007 17.15
Skladatelj Gregor Strniša je med bivanjem v ateljeju v pariškem "Cite Internationale des Arts" ustvaril glasbo za plesno predstavo Ogledala duše
Pariz - Skladatelj Gregor Strniša je v času bivanja v ateljeju v pariškem "Cite Internationale des Arts", od lanskega novembra do februarja, ustvaril glasbo za plesno predstavo Ogledala duše, ki bo v tamkajšnjem gledališču Lierre premierno predstavljena v petek, 23. marca. Glasbo za predstavo so v mariborskem studiu RTV Slovenija posneli mladi slovenski glasbeniki: violinist Rok Zgonc, klarinetist Andrej Zupan, pianist Jan Sever in kontrabasist Piero Malkoč.

Na prvih 18 predstavah bodo za glasbeno podlago uporabili zvočni posnetek Strniševih skladb, za prihodnje ponovitve pa pripravljajo tudi živo izvedbo.

Predstava je nastala v produkciji plesnega gledališča "A fleur de peau", ki ga vodita koreografa Denise Namura iz Brazilije in Nemec Michael Bughdan. Glavna tema predstave je svet podob, ustvarjalci pa se v njej spopadejo tudi z vprašanjem razmejitve med realnim in virtualnim.