V prometni nesreči umrl novinar Tomaž Simon

V hudi prometni nesreči ob stavbi AMZS v Ljubljani je v torek umrl novinar Tomaž Simon, dolgoletni sodelavec Radia Slovenija, kjer je spremljal predvsem sodobno scensko in glasbeno dogajanje.

Objavljeno
02. september 2009 20.14
Da. O./STA
Da. O./STA
Ljubljana - V hudi prometni nesreči v Ljubljani je v torek umrl novinar Tomaž Simon, dolgoletni sodelavec Radia Slovenija, kjer je spremljal predvsem sodobno scensko in glasbeno dogajanje. Delal je za vse tri radijske programe RTV Slovenija in bil med drugim znan kot mojster pogovorov in gledališki kritik.

Do prometne nesreče je prišlo ob stavbi AMZS v Ljubljani. Simon je s kolesom želel prehiteti kolesarko, ob čemer je izgubil oblast nad kolesom in omahnil na desni prometni pas Dunajske ceste, kamor je pripeljala voznica osebnega vozila in trčila v 41-letnega novinarja.


Svojo poklicno pot je Simon začel kot sodelavec jutranjega in nočnega programa. Pozneje je bil sodelavec Vala 202, kjer je med drugim kot soavtor in sourednik pripravljal oddajo Na piedestal. Oddaja je od leta 1997 predstavljala številne glasbene izvajalce brez žanrskih omejitev. Pred dvema letoma je kot novinar in urednik v Uredništvu za kulturo tretjega programa Ars Radia Slovenija začel posebno informativno oddajo Svet kulture.