V spomin Michaelu Jacksonu

Na današnji dan, ko bi bil Michael Jackson star 51 let, so na Dunaju odprli razstavo, medtem ko mu v New Yorku pripravljajo rojstnodnevno zabavo. Plešejo tudi v Franciji in Rusiji.

Objavljeno
29. avgust 2009 19.20
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Dunaj - V dunajski galeriji Jennyfair so danes odprli razstavo, na kateri 30 mladih avstrijskih umetnikov razstavlja dela o več obrazih nedavno umrlega kralja popa Michaela Jacksona. Razstava bo odprta do 19. septembra, pomeni pa del "priprav" na koncert v spomin ameriškemu glasbeniku, ki bo potekala 26. septembra na dvorišču dvorca Schönbrunn.

 

Na razstavi so razstavljene provokativne slike, odlomki iz filmov in multimedijski projekti, ki se dotikajo Jacksonove glasbe kot tudi nekaterih škandalov, v katere je bil vpleten.

 

Koncert v spomin Michaelu Jacksonu bodo pripravili na Dunaju, ker naj bi bil po besedah organizatorjev tragično preminuli kralj popa velik ljubitelj mesta in gradov. Avstrijsko prestolnico je obiskoval zasebno in v sklopu turnej. Na spominskem koncertu pa bodo številni mednarodno priznani glasbeniki interpretirali njegove pesmi.

 

Medtem so iz New Yorka sporočili, da bo režiser Spike Lee danes zvečer po lokalnem času v brooklynskem parku Prospect Michaelu Jacksonu, ki bi bil danes star 51 let, priredil rojstnodnevno zabavo. Jackson je umrl 25. junija letos, mrliški oglednik pa je v petek sporočil, da je šlo za uboj, saj je bil vzrok smrti akutna zastrupitev z anestetikom propofol.

 

Spike Lee je leta 1996 režiral dva videa za Jacksonovo pesem "They Don't Care About Us".

 

V Franciji in Rusiji pa oboževalci kralja popa njegov rojstni dan obeležujejo na ulicah s plesom.