Večne zgodbe o moških in ženskah

Ena najuspešnejših nemških avtoric Gaby Hauptmann je prinesla na letošnji knjižni sejem kanček mednarodnega pisateljskega glamurja. Predstavila je svoj četrti roman, preveden v slovenščino, Ljubimec preveč je še vedno premalo.

Objavljeno
27. december 2006 11.55
Gaby Hauptmann
Ljubljana- Ena najuspešnejših nemških avtoric Gaby Hauptmann je prinesla na letošnji knjižni sejem kanček mednarodnega pisateljskega glamurja. Predstavila je svoj četrti roman, preveden v slovenščino, Ljubimec preveč je še vedno premalo . Bila je gostja založbe Učila International, ki je izdala tudi prevode njenih romanov Iščem impotentnega moža, Samo mrtev moški je dober moški in Laž v postelji. Je avtorica enajstih romanov za odrasle in petih knjig za mladino.

Tudi v Sloveniji je Gaby Hauptmann zelo priljubljena, saj je zelo visoko na seznamu knjižnične izposoje (Cobiss) kot tudi po številu prodanih knjig. V novem romanu Ljubimec preveč je še vedno premalo ima glavna junakinja več ljubimcev, eden se spozna na kulturo, drugi na šport, tretji ima druge vrline itd., pisateljica pa ima v resničnem življenju enega partnerja, ki po njenih zagotovilih združuje vse to.

Ker je karizmatična pisateljica predvsem novinarka, piše svoje knjige zvečer in ponoči. Teme najde povsod, pravi, saj ima vsak odnos med moškim in žensko svojo zgodbo, tako da je možnosti neizmerno. V svojih knjigah zajema lastne in tuje izkušnje, ki jih zbere z opazovanjem. Za mladino pa je napisala serijo knjig o deklici Kayi, ki se ukvarja z jahanjem. Svet konjskih dirk ji je namreč blizu, saj je to priljubljen šport njene 15-letne hčere Valeske.

Hauptmannova ima rada provokativne naslove, take, ki pritegnejo pozornost. Pravi, da so jo le za naslov knjige Samo mrtev moški je dober moški vprašali, ali meni, da je to dober naslov. Pa jim je odgovorila, naj sami poiščejo bolj primernega. In ker ga po nekaj tednih niso našli, je ostal. Ko pa se je knjiga odlično prodajala, so rekli, da je to res dober naslov za knjigo.

Več si preberite v današnjem Delu!