Vesolje dobilo novo mis

Venezuelka Stefania Fernandez je na Bahamih postala nova miss Universe oz. "mis vesolja" za leto 2009. 18-letnica je naslov prevzela od svoje rojakinje Dayane Mendoza.

Objavljeno
24. avgust 2009 12.37
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Nassau - Venezuelka Stefania Fernandez je v nedeljo zvečer na Bahamih postala nova miss Universe oz. "mis vesolja" za leto 2009. 18-letnica je naslov prevzela od svoje rojakinje Dayane Mendoza. Venezuelke so sicer ta laskavi naslov pobrale že šestkrat v 58-letni zgodovini tega lepotnega tekmovanja.

Fernandezova, odeta v sijočo rdečo obleko, je bila ob razglasitvi presrečna. Predajo naslova pa je zaznamovala tudi manjša nerodnost - novi lepotni kraljici je namreč takoj padla krona na tla.

 

Nova "mis vesolja" prihaja iz Meride na zahodu Venezuele, sicer pa je študentka mednarodnih odnosov.

 

V konkurenci 83 lepotic je nastopila tudi Slovenka Mirela Korač, ki pa se ni uvrstila v finale 15 najlepših. V super finale petih finalistk pa so se prebile mis Dominikanske republike Ada Aimee de la Cruz, ki je postala tudi prva spremljevalka, Avstralka Rachael Finch, mis Portorika Ayra Matos Perez in mis Kosova Droga Ganusha.

 

»Kot sem že pred odhodom povedala, je meni zmaga že to, da sem lahko zastopala Slovenijo na tako pomembni svetovni prireditvi, kot je Miss Universe, tako da sem v tem trenutku zelo zadovoljna. Mislim, da sem dekletom, organizatorjem in svetu uspešno predstavila Slovenijo, to pa je tudi zmaga, kajne. Mnoga dekleta, ki prej niti niso vedela za našo deželo, so se nad njenimi lepotami tako navdušila, da so mi obljubila, da jo obiščejo. In tega se zelo veselim,'' je povedala Mirela Korać.

 

Mis Kitajske Wang Jingyao je postala mis simpatičnosti, Tajka Chutima Dorongdej pa je postala mis fotogeničnosti.

 

Letošnji finalni izbor miss Universe je potekal na Bahamih, vodila pa sta ga Claudia Jordan in Billy Bush. Nastopili so tudi številni znani zvezdniki, med njimi tudi raper Flo Rida, pevka Kelly Rowland in glasbenik David Guetta.