Tito, skrivnost stoletja

Izšla je še ena knjiga o veliki osebnosti 20. stoletja - o karizmatičnem voditelju nekdanje Jugoslavije Josipu Brozu Titu, ki ponuja številne, tudi še nikdar objavljene informacije.

Objavljeno
04. november 2009 18.39
Ba. P.
Ba. P.
Ljubljana - V spremni besedi h knjigi je dr. Janko Prunk zapisal, da "tistim, ki še kaj dajo na Titovo osebnost in njegovo delo, knjiga absolutno ne bo všeč" in med te spada tudi predsednik Zveze borcev Slovenije Janez Stanovnik, ki je svoj kritični pogled na knjigo že izrazil. Avtor v tokratni biografiji prinaša številne nove poglede in ocene, ki pa jim je skupna kritična distanca do nekdanjega maršala.

Prunk še ocenjuje, da je knjiga srbskega novinarja Perota Simića "zanimivo zgodovinsko publicistično delo, ki poskuša s preverjenimi in tudi nepreverjenimi dejstvi razsvetliti uganko, imenovano Tito". Simić je dolga leta pregledoval arhive in skušal najti dogodke in dejanja, ki so v mladih letih politično izoblikovali nekoč priljubljenega voditelja, v knjigi pa so prvič objavljene tudi faksimile Titovega dnevnika, kakor tudi številni drugi, še nikdar objavljeni dokumenti.

Več v videoprispevku