Vitez iz Manče tokrat v baletni različici

Na Gospodarskem razstavišču so premierno izvedli Don Kihota v baletni preobleki, ki je, kot pred nedavnim predstavljena opera, nastala v produkciji Opere in baleta Ljubljana.

Objavljeno
22. februar 2007 22.04
Ljubljana - Na Gospodarskem razstavišču je bila danes zvečer premiera Don Kihota v baletni preobleki, ki je, kot pred nedavnim predstavljena opera, nastala v produkciji Opere in baleta Ljubljana.

Koreografijo in režijo je prevzel Dinko Bogdanić, ki želi v predstavi viteza iz Manče, ki je zaradi svojega idealizma poznan kot grotesken lik, predstaviti nestereotipno. "Prepričanje, da vsak človek išče svoj vzor, idealno in usodno ljubezen, je moja režijska, koreografska in vsebinska razlaga Minkusovega Don Kihota," je zapisal.

Viteza iz Manče je na premieri plesal Tomaž Rode, vlogo sluge Sanča Panse Iulian Ermalai, v vlogi lepe Dulcineje pa se je predstavila Regina Križaj Babačič. Dirigiral je Davor Krnjak. Za scenografijo je poskrbel Andrej Stražišar , kostume sta zasnovali Diana Kosec Bourek in Ika Škomrlj. V predstavi poleg baletnih solistov nastopata solo zbor in zbor SNG Opera in balet Ljubljana.

Ponovitve baleta bodo 23., 24., 26., 27. in 28. februarja.