Deloskop izpostavlja: Bienalna razstava Pogled 7 v Novi Gorici

Nova Gorica, Mestna galerija, v petek, 9. 1., ob 19. uri. Razstava. Odprtje.

Objavljeno
08. januar 2015 12.43
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

Sodelujoči umetniki: Beatrix Bakondy, Primož Bizjak, Suzana Brborović, Matija Brumen, Tina Dobrajc, Katja Felle, Jernej Humar, Sanela Jahić, Blanka Kefer, Aleksij Kobal, Kensuke Koike, Peter Koštrun, Robert Lozar, Jure Markota, Ira Niero Marušič, Jasmina Nedanovski, Uroš Potočnik, Iva Tratnik.

Sedma bienalna razstava Pogled na slovensko likovno umetnost doma in v zamejstvu: Popolnoma sveže prinaša pregled dogajanja v sodobni slovenski likovni produkciji.

Tokrat sodelujejo štiri slovenske galerije – Galerija Božidar Jakac (Kostanjevica na Krki), Galerija sodobne umetnosti (Celje), Koroška galerija likovnih umetnosti (Slovenj Gradec) in Mestna galerija Nova Gorica, njeni kustosi so izbrali po eno delo največ petih likovnih umetnikov, ki ustvarjajo na kateremkoli likovnem področju, izbor pa so razširili tudi na slovenske umetnike v zamejstvu.

Izbrana dela osemnajstih umetnikov, ki so bila prvič na ogled oktobra lani v Lamutovem likovnem salonu v Kostanjevici na Krki, bodo zdaj gostovala v Mestni galeriji Nova Gorica. Odprtje bo danes ob 19. uri, dela pa bodo na ogled do 30. januarja.