Deloskop izpostavlja: Kiblix 2017

Maribor, Kibla Portal. 9. 11., od 19. ure.

Objavljeno
08. november 2017 19.09
M. V.
M. V.

V Kibla Portalu bodo nocoj ob 19. uri odprli mednarodni interdisciplinarni festival Kiblix in razstavo Zavetje Babilona, na kateri sodelujejo umetniki iz Srbije, Hrvaške, Litve, Rusije, Francije, Izraela, Sirije, ZDA, Avstralije, Kitajske in Slovenije.

Festival bo med 9. in 16. 11. na treh lokacijah v Mariboru povezal več kot 80 umetnikov, strokovnjakov, teoretikov, performerjev, študentov, delavničarjev, računalniških entuziastov, programerjev, vizualnih animatorjev in predavateljev.

Poleg razstave v Kibli Portal je v Kibeli od 6. 11. na ogled instalacija Agnes Momirski, na razstavišču artKIT pa od danes razstavlja sirski umetnik Tammam Azzam.

Po nocojšnjem odprtju razstave ob 19. uri se bodo ob 20. uri s performansi predstavili DJ D'Sun aka Damir Pečnik, Bojana Križanec z Vetrom v mojem srcu in Huiqin Wang s Kaligrafijo.

V prihodnjih dneh bodo razstavo dopolnjevali predavanja, performansi, okrogla miza, delavnice in kreativni posegi umetnikov, znanstvenikov, predavateljev in strokovnjakov širokega nabora.

V soboto, 11. 11., napovedujejo med 15. in 20. uro Igralno Kiblo, kjer bo mogoče preizkusiti popularne igre in spoznati manj znane igre neodvisnih proizvajalcev, predstavljen pa bo tudi proces izdelovanja videoiger.

KID Kibla letos drugič podeljuje nagrado beli aphroid za dosežke v sodobni umetnosti v kategoriji za umetniški dosežek in v kategoriji izobraževalnih dosežkov. Nagrajenci bodo prejeli kipec beli aphroid in finančno nagrado na podelitvi 7. decembra.

Razstava in festivalsko dogajanje sta del velikih mednarodnih dogodkov štiriletnega projekta Risk Change/Tvegaj spremembo (2016–2020), ki ga sofinancira program Ustvarjalna Evropa Evropske Unije.