Karikaturisti v Poljanski dolini

V Poljanski dolini se bo 20. septembra začel 3. slovenski festival karikature.

Objavljeno
18. september 2014 11.26

Organizatorji festivala karikature ugotavljajo, da je tudi s pomočjo prvih dveh festivalov karikatur, izvedenih v Poljanski dolini v letih 2012 in 2013, karikatura kot umetnost pridobila na veljavi in izboljšanju svojega statusa v »visoki« umetnosti.

Med karikaturisti z vse Slovenije se vzpostavljajo povezave, sodelovanja in pristne prijateljske vezi. S tako dobro popotnico se zato z veseljem podajajo v organizacijo tretjega festivala. Povezovanje karikaturistov, poznavanje in priznavanje karikature kot umetnosti z velikim potencialom, nastavljanje ogledala tako posamezniku kot družbi, sproščeno ustvarjanje v sproščenem okolju, nagrada uveljavljenim in vzpodbuda mlajšim karikaturistom, vse začinjeno z dobro mero smeha – to je samo nekaj ciljev, ki se jih s festivalom trudijo izpolniti.

"Letos festival dobiva tudi mednarodno noto – v goste smo povabili Hrvaško društvo karikaturistov, ki nam je z dobro organiziranostjo lahko velika vzpodbuda pri nadaljnjem spletanju vezi, povezovanju in tudi čezmejnem sodelovanju," je povedal glavni organizator festivala Boris Oblak.

Ustvarjalni del festivala z risanjem karikatur (tudi obiskovalcev) v živo, raznolikimi kreativnimi delavnicami in demonstracijami izdelovanja mask, dogajanje pa bodo popestrili še številni kiparji, se bo odvijal v soboto, 20. septembra, v parku pred Kulturnim domom v Poljanah nad Škofjo Loko.

Glavni dogodek pa bo razstava karikatur Hrvaškega društva karikaturistov, ki jo bo gostila galerija Kulturnega centra slikarjev Šubic. Odprtje razstave bo ob 19. uri. Gosta obeh dogodkov bosta priznana hrvaška karikaturista Davor Trgovčević (predsednik HDK) in Milan Lekić.