Še nekaj dni za fotografiranje »visokih promilov«

V Galeriji Fotografija v sodelovanju z ameriško fotografinjo Cheryl Dunn vabijo k fotografiranju posledic neodgovornega popivanja.

Objavljeno
29. september 2015 16.13
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Še nekaj dni časa – do sobote, 2. oktobra – je za fotonatečaj o »visokih promilih«, ki ga v ljubljanski Galeriji Fotografija organizirajo v sodelovanju z Američanko Cheryl Dunn in Pivovarno Union.

Namen natečaja z naslovom Pij drugače so, kot piše v pravilniku, ozaveščanje o posledicah prekomernega pitja alkohola, spodbujanje pitja brezalkoholnih pijač in promocija enega zmed brezalkoholnih napitkov omenjene pivovarne ter tudi same Galerije Fotografija, pri čemer so organizatorji starost tistih, ki bi se mu radi pridružili, omejili na 15 do 25 let. Pridružijo se lahko tako ljubiteljski fotografi kot profesionalci.

Kakšne rezultate pričakujejo? Tiste, ki bodo odražali neodgovorno uživanje alkohola in njegove sledi, med prejetimi portfoliji pa bodo deset avtorjev povabili v sodelovanju v fotografski akciji oziroma k fotografskim delavnicam z ameriško fotografinjo in avtorico dokumentarnih filmov Cherly Dunn, znano po projektih, s katerimi beleži poulično življenje.

Delavnice bodo potekale oktobra in novembra, končni rezultati pa bodo zatem na ogled v Galeriji Fotografija. O deseterici udeležencev bo odločala tričlanska žirija, v kateri bodo ob Dunnovi še Barbara Čeferin iz Galerije Fotografija in fotograf Saša Hess, izbranci pa bodo znani 9. oktobra.

Zaželeni motivi, kot jih nanizajo v pravilniku natečaja? Prekomerno opijanje na ulici, žuranje, druženje, nočno življenje, preživljanje prostega časa, posledice, ki jih pusti alkohol ...