Vrnitev Robbija Williamsa in Guinnessov rekord

Pevec Robbie Williams je z odličnim nastopom odprl letošnji BBC Electric Prom, ki so ga prenašali v več kot 23. evropskih državah. Tako se je  vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov in napovedal povratek na sceno.

Objavljeno
21. oktober 2009 17.19
Ka. Ž.
Ka. Ž.
London - Popularni britanski pevec Robbie Williams je odprl letošnji BBC Electric Prom - prvi britanski šov v živo po kar treh letih, so sporočili iz založbe Dallas. Electric Prom so prenašali v 250 kinematografih v več kot 23. evropskih državah (Slovenije žal ni bilo med njimi) in tako se je Robbie vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov - najbolj simultano kinematografsko predvajanje koncerta v živo. Na odru so Robbieju družbo delali člani njegove skupine ter pihalna in kitarska zasedba. Odpel je nekaj skladb iz novega albuma "Reality killed the video star" in nekaj svojih klasik pod taktirko Trevorja Horna.

Novi single že osvaja vrhove lestvic

Kot so predstavniki založbe Dallas zapisali v sporočilu za javnost, se glasbeni zvezdnik vrača v velikem slogu. Prvi single iz prihajajočega albuma "Bodies" predstavlja klasičnega Robbieja - zmes nabrušene elektro bas linije ter gospelske cerkvene glasbe in nebeških zvokov strun, začinjena s pevčevim spogledovanjem z modernim načinom življenja.

 

"Kakšen rezultat! "Bodies" je moj najbolj prodajan single v Veliki Britaniji po skladbi "Rock DJ". V tem času je to nekaj neverjetnega. Resnično sem presenečen. Prva in druga mesta se pojavljajo povsod," je navdušen pojasnil Robbie.

 

Naslov albuma je prikimavanje velikemu hitu Trevorja Horna (Buggles) iz osemdesetih let prejšnjega stoletja in Robbie je nad sodelovanjem z legendarnim producentom navdušen.

 

"Albumu je Trevor dodal tisto, kar je pri prejšnjih manjkalo - njegovo nadarjenost. Album zveni odlično, skladba za skladbo," je dejal Robbie.

 

Osupljiva kariera

 

Kariera Robbieja Williamsa je vse do danes naravnost osupljiva: 15 nagrad Brit, prva mesta lestvic, na turneji Close Encounters pa je s 1,6 milijona prodanimi vstopnicami v enem dnevu podrl svetovni podajni rekord. Tri koncertne noči v Knebworthu so bile eden največjih glasbenih dogodkov v živo v zgovovini Velike Britanije, ko je Robbie nastopal pred več kot 365 tisoč oboževalci.

 

Nastop na BBC Electric Prom je sijajna vrnitev na glasbene odre. Robbie, ki je znan kot veliki zabavljač, je nastopil na edinstvenem, posebnem in bolj intimnem šovu. Njegov nastop na BBC Electric Proms bo predvajan tudi drugod po svetu - 31. Oktobra v Mehiki, 6. v Avstraliji in 13. v Južni Afriki in 14. novembra na Novi Zelandiji.