Whitney Houston: Rešila me je mati

Pevka Whitney Houston je v pogovoru z ameriško kraljico pogovornih oddaj Oprah Winfrey razkrila, da jo je pred nesrečnim zakonom in življenjem v primežu drog rešila mati Cissy Houston.

Objavljeno
16. september 2009 11.17
Ma. J.
Ma. J.
Los Angeles - Pevka Whitney Houston je v pogovoru z ameriško kraljico pogovornih oddaj Oprah Winfrey razkrila, da jo je pred nesrečnim zakonom in življenjem v primežu drog rešila mati Cissy Houston. Ta se je s sodnim nalogom pojavila pred njenimi vrati in jo postavila pred dejstvo: ali gre na odvajanje od drog ali pa konča s svojo pevsko kariero.

V prvem odkritem intervjuju v sedmih letih je pevka, ki se je leta 2007 ločila od glasbenika Bobbyja Browna, povedala, da je mati nastopila zelo odločno in njenemu nasilnemu možu zagrozila, da ga bo šerif ustrelil, če se bo samo premaknil.

46-letna pevka je dejala, da se je njen sprva srečen zakon sprevrgel v nočno moro, ko je začela uživati droge, Bobby pa jo je izrezal iz družinskih slik in po vsej spalnici narisal očesa. „Začel je slikati po moji spalnici - oči. Samo oči. Zlobne oči, ki so opazovale vsak košček moje sobe," je povedala Houstonova in dodala, da je nekoč strastno razmerje, ki se je začelo leta 1989, postalo tako napeto, da ji je Bobby nekoč, ko je zanj organizirala rojstnodnevno zabavo, pljunil v obraz. Oprah je še zaupala, dajo je mož nekoč tudi udaril, toda da se je ni potem dotaknil nikoli več, saj mu je udarce vrnila.

Pevka je še pojasnila, da so ji druge pomenile odmik od slave, ki se je začela, ko je v osemdesetih letih posnela skladbi Saving All My Love For You in How Will I know, vrhunec pa je dosegla, ko je leta 1992 zaigrala ob Kevinu Costerju v filmu Telesni stražar.