Za smrt Jacksona niso kriva zdravila

Zdravnik Michaela Jacksona zvezdniku ni nikoli predpisal zdravil, ki so jih našli v drugi obdukciji in zato ni odgovoren za njegovo smrt. Nekateri viri trdijo, da je imel pred smrtjo le 50 kilogramov, bil je koščen in plešast.

Objavljeno
29. junij 2009 15.53
Posodobljeno
29. junij 2009 19.08
Š. Ro.
Š. Ro.
Los Angeles - Zdravnik Michaela Jacksona Conrad Murray, zvezdniku ni nikoli predpisal protibolečinskih tablet demerol in oxycontin, je potrdil odvetnik zdravnika. Zavrnil je tudi namigovanja, da bi bili zdravnik ali zdravila, ki mu jih je predpisal, odgovorni za njegovo smrt.

»Dr. Murray ni Jacksonu nikoli predpisal demerola niti oxycontina,« je dejal Edward Chernoff, zdravnikov odvetnik. Kot je še dejal Chernoff, je bilo Jacksonovo truplo še vedno toplo, ko je do njega prispel zdravnik, vendar ga z oživljanjem niso mogli rešiti. Kot je pokazala obdukcija, je imel zelo šibek utrip srca.

Nasprotno trdi Londell McMillan, odvetnik družine Jackson, ki še vedno meni, da je Michael umrl v sumljivih okoliščinah in dvomi v zdravnikovo nedolžnost. Družina namreč trdi, da je bil Jackson v dobrem zdravstvenem stanju, saj se je pripravljal na koncerte v Londonu. Družina je zato zahtevala še dodatno, zasebno obdukcijo.

Začenja se bitka za otroke

Za tri otroke preminulega Jacksona, trenutno skrbi Michaelova mati Katherine. Kdo bo dobil skrbništvo nad njimi, pa bo sodišče odločalo v ponedeljek. McMillan je napovedal, da se bo družina borila za polno skrbništvo vseh treh. Kot je še povedal, se doslej ni oglasila Deborah Rowe, mati najstarejšega sina. »Ni dvoma, da je Katherine najprimernejša, da skrbi za otroke,« je dejal McMillan.

Še vedno pa ni znano, koga je ob rojstvih otrok, Jackson določil za njihovega varuha, ki bi zanje skrbel po njegovi smrti. Usodo otrok bo zato zapečatilo šele sodišče.

Bil je koščen, plešast, jedel je le tablete ...

Vseeno pa nekateri neuradni viri trdijo, da protibolečinska sredstva niso bila (edini) razlog za smrt 50-letnika. Jackson naj bi pred smrtjo imel le okoli 50 kilogramov, njegov obraz je bil izmaličen in poln brazgotin, zaradi številnih plastičnih operacij. To naj bi potrjevala tudi rezultati, ki so »izginili« iz uradne obdukcije.

Njegov nos je pravzaprav že skoraj izginil z obraza, nosnega mostu sploh ni imel več. Izvidi obdukcije naj bi razkrivali tudi nepojasnjene poškodbe kolena ter modrice na hrbtu, ki naj bi jih staknil pri padcu. Zlomljenih je imel tudi nekaj reber, kar je posledica oživljanja reševalcev, pri srcu pa so našli tudi sledi vbode igel, s katerimi so mu zdravniki vbrizgavali adrenalin, vendar neuspešno.

V želodcu zvezdnika so patologi našli tudi napol prebavljene tablete, ki so jih odstranili in poslali v toksikološke preiskave.

»Bil je popolnoma suh, koščen, lasje so mu odpadli, jedel pa je le še zdravila. Številne brazgotine po vsem telesu kažejo na leta fizičnega mučenja, ki se mu je predajal toliko let,« je še razkril neimenovani vir.