Začenja se sojenje v primeru smrti Anne Nicole Smith

V Los Angelesu se začenja sojenje zdravnikoma in ljubimcu umrle ameriške manekenke in filmske igralke Anne Nicole Smith, ki je zaradi prevelikega odmerka zdravil preminula v začetku leta 2007.

Objavljeno
31. oktober 2009 12.48
Sporna graščina Anne Nicole Smith na Bahamih
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Los Angeles - Sodnik iz Los Angelesa Robert Perry je v petek razsodil, da se lahko začne sojenje dvema zdravnikoma in ljubimcu pokojne ameriške slačipunce, fotomodela in filmske igralke Anne Nicole Smith, ki je umrla zaradi zaužitja prevelikega odmerka zdravil v začetku leta 2007.

 

Sodnik Perry je pritrdil tožilstvu na koncu tri tedne trajajočih zaslišanj, da obstajajo dokazi o dajanju mamil odvisniku in nezakonitem dajanju zdravil na recepte. Ob tem je menil, da so obtoženci sicer želeli pokojni Smithovi, ki je bila huda odvisnica, pomagati, vendar obstaja verjetnost, da so pri tem kršili zakone.

 

Odvetnik in nekdanji ljubimec pokojne Howard Stern ter zdravnika Sandeep Kapoor in Khristine Urosevich se bodo morali 11. decembra vrniti na sodišče, ki bo odločalo o tem, ali lahko do izreka kazni ali oprostilne sodbe ostanejo na prostosti. Vsi trije trdijo, da so nedolžni.

 

Anna Nicole Smith je zaslovela s slačenjem za Playboy, nastopila pa je tudi v nekaj filmih, nakar se je poročila z ostarelim milijarderjem Howardom Marshallom, ki je kmalu po poroki umrl. Po njegovi smrti se je začela bitka za dediščino, ki je trajala naprej in se je po njeni smrti spremenila v bitko za hčerko Danielynn, dedinjo milijonov dolarjev.

 

Smithova je bila pred smrtjo skupaj s Sternom, s katerim je največ časa preživela na Bahamih. Sterna je tudi navedla na rojstnem listu kot očeta hčerke, vendar se je po njeni smrti pojavila četica moških, ki so trdili, da so očetje. Zmagal je fotograf iz Kalifornije Larry Birkhead, katerega očetovstvo je potrdila analiza DNK in Stern se je moral odpovedati pričakovanemu denarju.