Začetek festivala Rdeče zore z izborom miss sveta

Z izborom miss sveta Rdečih zor se bo v Menzi pri koritu na Metelkovi začela osma izdaja mednarodnega festivala, naklonjenega feminističnim in "queer" vsebinam.

Objavljeno
06. marec 2007 10.33
Festival Rdeče zore se bo dogajal na Metelkovi, nekateri dogodki pa se bodo ponovili tudi v nekaterih večjih slovenskih mestih
Ljubljana - Z izborom miss sveta Rdečih zor se bo drevi ob 19. uri v Menzi pri koritu na Metelkovi začela osma izdaja mednarodnega festivala, naklonjenega feminističnim in "queer" vsebinam. Rdeče zore bodo potekale do 11. marca na šestih različnih prizoriščih znotraj AKC Metelkova mesto in v Socialnem centru tovarne Rog. Festival sicer pokriva raznovrstne vsebine, od filmskih projekcij, razstav, delavnic, gledaliških predstav ter DJ in literarnih večerov.

Festival Rdeče zore se posveča umetnosti in aktivizmu ter prekinja s pričakovanimi ali vsiljenimi navadami, predstavami in vlogami, ki posameznike potiskajo v določen spol. Letošnji program se bo s kar nekaj dogodki posvetil vprašanju prostitucije: od skupinske mednarodne razstave "Il/legal pleasure" do okrogle mize posvečene trgovini z belim blagom. Obeta se tudi predavanje predstavnice italijanske organizacije Komite za državljanske pravice prostitutk Onlus iz Pordenoneja.

Del programa bo gostoval tudi v Izbruhovem kulturnem bazenu v Kranju in Mladinskem kulturnem centru Koper.