Zadnja knjiga o Harryju Potterju v rekordni izdaji

Zadnja knjiga o Harryju Potterju britanske pisateljice J.K. Rowling bo čez nekaj mesecev izšla v rekordnih 12 milijonih izvodov.

Objavljeno
18. marec 2007 09.50
London - Zadnja knjiga o Harryju Potterju britanske pisateljice J.K. Rowling bo čez nekaj mesecev izšla v rekordnih 12 milijonih izvodov. Iz založbe Scholastic so sporočili, da bo zadnjo iz serije knjig o dečku čarovniku z naslovom "Harry Potter and the Deathly Hallows" maja pospremila več milijonov dolarjev vredna marketinška kampanja. "Gre za zmago resnice gibanja Harryja Potterja in užitek branja," je povedala predstavnica Scholastica Lisa Holton.

Predhodnih šest knjig o mladem čarovniku je bilo po svetu prodanih v 325 milijonih izvodov, po knjigah pa so posneli tudi štiri filme. Avtorica J.K. Rowling je že, ko je napisala prvo knjigo, načrtovala, da jih bo napisala še šest, v katerih bodo nastopali isti liki. Razkrila je, da v zadnjem delu umreta dva pomembna protagonista, kar je sprožilo val vprašanj, ali je morda ravno Potter eden od njiju. Kmalu si bo v kinih mogoče ogledati tudi peti film o junakih iz Bradavičarke z naslovom Harry Potter in feniksov red.