Zaključek Animateke s Srečno mladino

V Kinodvoru se bo drevi ob 21.10 s podelitvijo nagrad in projekcijo zmagovalnih filmov sklenil tretji mednarodni festival animiranega filma Animateka.

Objavljeno
16. december 2006 14.35
Animateka 2005
Ljubljana - V Kinodvoru se bo drevi ob 21.10 s podelitvijo nagrad in projekcijo zmagovalnih filmov sklenil tretji mednarodni festival animiranega filma Animateka. Pred razglasitvijo zmagovalcev bodo predstavili rezultate festivalske delavnice Kako narediti animirani film, ki je potekala v sodelovanju s Šolo uporabnih umetnosti Famul Stuart. Program bo dopolnil avdio-vizualni koncert ljubljanske zasedbe Srečna mladina.

Za nagradi mednarodne žirije in občinstva se poteguje kar 52 kratkometražnih filmov iz držav Srednje in Vzhodne Evrope. V tekmovalni program so se uvrstile tri slovenske stvaritve, in sicer Bizgeci: Nogomet Grege Mastnaka, Dvorišče Nejca Sajeta ter Prdci - Vonj ljubezni Polone Sepe, Vladimirja Lebna in Uroša Goričana. Strokovna žirija bo podelila še nagrado za najboljši študentski film, predstavili pa bodo tudi pet filmov, ki si bodo prislužili posebno omembo žirije.

V sodelovanju s sponzorjem Nokio so na Animateki letos prvič pripravili natečaj Ustvarjalni izziv, na katerem so mladi avtorji sodelovali z animacijami, narejenimi s pomočjo mobilnega telefona. Zmagovalca natečaja, ki je bil razdeljen v kategoriji resna animacija in kratki video na temo animacije, bosta prav tako znana drevi.