Življenje drugih najboljši film beograjskega FEST

V Beogradu se je s podelitvijo nagrad sklenil 35. mednarodni filmski festival. Žirija je za najboljši film razglasila Življenje drugih, katerega bo moč videti tudi v slovenskih kinematografih.

Objavljeno
05. marec 2007 11.16
Žirija je za najboljši film festivala razglasila Življenje drugih Floriana Henckela von Donnersmarcka
Beograd - V Beogradu se je s podelitvijo nagrad v nedeljo sklenil 35. mednarodni filmski festival FEST 07, ki je v srbski prestolnici potekal od 23. februarja. Žirija je za najboljši film festivala razglasila Življenje drugih Floriana Henckela von Donnersmarcka, ki bo svojo pot po slovenskih kinematografih pričel 29. marca. V novem tekmovalnem programu Evropa izven Evrope je zmagal tadžikistanski film Preden prideš v raj, najprej umri Džamešeda Usmonova.

Festival je v desetih dneh obiskalo 120 tisoč ljubiteljev filma, ki so za svoj najljubši film izbrali Babilon Alejandra Gonzaleza Inarrituja.

Na FEST-u so poleg večkrat nagrajenih svetovnih uspešnic, kot so Kraljica, Zadnji škotski kralj, Radijski show in drugi, v različnih sekcijah prikazali tudi niz novih srbskih filmov. Poseben filmski program v Muzeju Jugoslovanske kinoteke je bil posvečen igralcu Ljubi Tadiću.