Zlata plaketa v roke Alenki Bole Vrabec

Srebrne plakete Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti so prejeli igralec Ciril Jurčič, tamburaš Janez Kermelj, akademski slikar Tone Rački, plesalec in koreograf Iztok Kovač ter Oktet Suha.

Objavljeno
24. januar 2007 20.43
Alenka Bole Vrabec
Ljubljana - V Županovi sobi Mestnega muzeja Ljubljana so igralki in prevajalki Alenki Bole Vrabec izročili zlato plaketo za življenjsko delo in izjemne dosežke ter prispevek k razvijanju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Dobitniki srebrnih plaket Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) za leto 2006 pa so igralec Ciril Jurčič, tamburaš Janez Kermelj, akademski slikar Tone Rački, plesalec in koreograf Iztok Kovač ter Oktet Suha.

Alenka Bole Vrabec se je uveljavila kot gledališka igralka in prevajalka, delovala je kot svetovalka za gledališko dejavnost pri Zvezi kulturnih organizacij Radovljica in nato pri Zvezi kulturnih organizacij Kranj. Bila je direktorica ljubiteljskega gledališča Tone Čufar na Jesenicah, poklicno pot je zaključila kot direktorica Linhartove dvorane v Radovljici. V njenem prevodnem opusu, ki ga določata španska in južnoameriška književnost, velja omeniti tudi Nobelovce M. A. Asturiasa, Gabriela Garcio Marqueza in Joseja Camila Celo.