Zmagovalni Vzorci sveta

Zmagovalka 18. natečaja Radia Slovenija za najboljšo kratko zgodbo je zgodba Veronike Simoniti Vzorci sveta. Žirija je med 134 prispelimi avtorskimi literarnimi deli za odkup predlagala 13 zgodb.

Objavljeno
12. september 2009 16.03
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Ljubljana - Zmagovalka 18. natečaja Radia Slovenija za najboljšo kratko zgodbo je zgodba Veronike Simoniti Vzorci sveta. Žirija je med 134 prispelimi avtorskimi literarnimi deli za odkup predlagala 13 zgodb. Drugo odkupno nagrado prejme Jože Jurša za zgodbo Ponosno stopam po svoji vasi, tretjo pa Vedrana Grisogono Nemeš za zgodbo Izdaja Kristine F.

Simonitijeva prejme odkupno nagrado v vrednosti 600 evrov, žirija pa je za odkup predlagala tudi njeno zgodbo Bibavica, so sporočili iz RTV Slovenija. Druga odkupna nagrada je vredna 400 evrov, tretja pa 200 evrov.

 

Žirijo v sestavi vršilke dolžnosti urednice uredništva za kulturo RTV Slovenija Vide Curk, pisateljice Suzane Tratnik in literarnega kritika Igorja Bratoža so prepričale še zgodbe Je že tako s pistacijami avtorice Jasmine Jerant, Sedmi rojstni dan avtorice Sare Kern, z Odločitvijo Tarcisie Galbiati, Vrsta Toneta Peršaka in Taksi taksi stop Žige Rusa.

 

Med trinajstimi odkupnimi deli so še zgodba Mitje Šegine z naslovom Čača, zgodba Tomaža Završnika Srečno roko in zgodba avtorice s psevdonimom Ana Ida Vsak dan pušča sledi. Uredništvo za kulturo Radia Slovenija poziva avtorja zgodbe z naslovom Tri, podpisanega s šifro Gallagher, naj jim pošlje svoje podatke, da bodo lahko objavili tudi njegovo zgodbo.