Znan naslov sedmega Harryja Potterja

Pisateljica uspešnic o Harryju Potterju J.K. Rowling je razkrila naslov svoje nove in zadnje knjige o mladem čarovniku, ki bo nosila angleški naslov "Harry Potter and the Deathly Hallows".

Objavljeno
21. december 2006 19.20
London - Pisateljica uspešnic o Harryju Potterju J.K. Rowling je razkrila naslov svoje nove in zadnje knjige o mladem čarovniku. Sedma in hkrati zadnja knjiga bo nosila angleški naslov "Harry Potter and the Deathly Hallows", je zapisano na spletni strani založbe Bloomsbury, datum izida knjige pa še ni znan.

Prvih šest knjig iz zbirke o mladem čarovniku so prodali v več kot 300 milijonih izvodov, prevedli v 63 jezikov, po prvih štirih pa posneli tudi istoimenske filme. Zadnja, sedma knjiga, spremlja Harryja in njegove prijatelje med zadnjim letom šolanja na šoli za čarovnike in čarovnice, imenovani Bradavičarka.

Avtorica je ta teden na svoji spletni strani priznala, da je zaradi zadnjih poglavij sedme knjige o Potterju - kot je namignila, bi utegnil slavni junak v njej celo izgubiti življenje - pod stresom. "Po eni strani si želim končati knjigo, po drugi pa ne. Ampak ne skrbite, dokončala jo bom," je zapisala 41-letna avtorica.