Znani nominiranci za nagrade emmy

Mednarodna akademija televizijske umetnosti in znanosti je razglasila nominirance za interaktivne nagrade emmy. Častno "pionirsko" nagrado je prejela mreža British Sky Broadcasting.

Objavljeno
13. marec 2007 13.37
Oboževalci so z velikim pričakovanjem čakali na zvezde in zvezdice, ki so se sprehodile po rdeči preprogi
New York/Pariz - Mednarodna akademija televizijske umetnosti in znanosti je razglasila nominirance za mednarodne interaktivne nagrade emmy. V treh kategorijah: interaktivni program, interaktivni kanal in interaktivni televizijski servis se za nagrade poteguje skupaj 11 kandidatov. Na pobudo akademije bodo častno "pionirsko" nagrado (The Pioneer Prize) letos podelili mreži British Sky Broadcasting (BSkyB) za njen inovativni prispevek na področju interaktivne televizije, so sporočili s Press Television.


Upravna direktorica zabavnega programa mreže Sky Sophie Turner-Laing je ob razglasitvi častne nagrade v ponedeljek povedala: "Veseli nas, da smo prejeli to nagrado. Sky je ponosna na svojo zavezanost inovacijam in nenehnemu spogledovanju z novimi tehnologijami v smeri izboljšanja prenosa vsebin. Ukvarjamo se z zabavno industrijo in na tehnologijo gledamo kot na pot, ki našim kupcem omogoča boljšo televizijsko izkušnjo. Takšna filozofija temelji na interaktivnosti, in v čast nam je, da je bil naš trud nagrajen."

Nominiranci mednarodne akademije televizijske umetnosti in znanosti

V kategoriji interaktivni program so bile nominirane oddaje: "Level Up", BBC-jev otroški program (Velika Britanija), "ReGenesis Extended, Reality Game" (Kanada), "Shorts in Motion: The Art of Seduction" (Kanada) in "Zimmer Twins" (Kanada).

Za najboljši interaktivni kanal so predlagane kanadska BITE Television ter britanski Movies Now in Win Win TV, nominiranci za najboljši interaktivni televizijski servis pa so "BBCi" (Velika Britanija), "BigPond Windows Media Centre Movie Downloads for Viiv" (Avstralija), "Sport 1 iTV Service" (Nizozemska/Velika Britanija) in izraelski "Xrace".

Razglasitvena slovesnost bo 18. aprila

Zmagovalce bodo razglasili 18. aprila ob robu druge mednarodne tržnice za avdiovizualne in digitalne vsebine v Cannesu. Slovesnost bo vodil igralec Roger Bart, znan iz serije Razočarane gospodinje.

Mednarodna akademija televizijske umetnosti in znanosti je bila ustanovljena leta 1969. Združuje več kot 500 članov iz skoraj 70 držav in čez 400 podjetij. Akademija je bila ustanovljena z namenom, da prepoznava odličnost TV programov zunaj ZDA in enkrat letno razglasi mednarodne nagrade emmy v 14 kategorijah, med drugimi tudi za interaktivni program, interaktivni kanal in interaktivni televizijski servis.