Znanih prvih sedem finalistov za EMO

Na Gospodarskem razstavišču je potekal prvi od dveh predizborov za slovensko pesem Evrovizije, EMA 2007, na katerem se je predstavilo 12 izvajalcev.

Objavljeno
01. februar 2007 22.54
Omar Naber je svojo pesem "Stop" zapel brez napake, a v finale se mu ni uspelo uvrstiti
Ljubljana - Na Gospodarskem razstavišču je potekal prvi od dveh predizborov za slovensko pesem Evrovizije, EMA 2007. Na glasbenem večeru, ki sta ga povezovala Bernarda Žarn in Peter Poles, se je predstavilo 12 izvajalcev.

V sobotni finale se je uvrstilo sedem pesmi, in sicer Stiki, ki jo je zapela Alya, Hitmejker v izvedbi Deana Vivoda in Tonus Kitaris, Naj svet zakriči v izvedbi Sebastiana, Bella mia Don Corleona, Kdo hoče plesati z menoj? skupine Zablujena generacija, Cvet z juga Alenke Gotar in Zadeni me Martina Peroviča.

Izpadle so skladbe Nemirna leta skupine Panda, Slike skupine Lunapark, Ljubim se v izvedbi Eve Moškon in skupine Črnobelo, Moj planet Jerneja Dermote in Oče Dione dimm Teama.

Finaliste so izbrali gledalci, ki so za svojo najljubšo skladbo lahko glasovali po telefonu.

V petek druga dvanajsterica skladb

Predizboru, ki je potekal na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču, bo jutri sledilo nadaljevanje, na katerem se bo, tako kot na današnjem tekmovanju, ki ga je prenašala TV Slovenija, pomerilo dvanajst izvajalcev. Drugo dvanajsterico skladb sestavljajo Čudeži smehljaja Eve Černe, Vse se isto zdi Bojane Glatz, "Light Eternal Flame" v izvedbi Brigitt Rose, 19XX skupine Folkrola, Ko še spiš Roka Kosmača, "Virtual Girl" Teje Haver, Element L skupine Nude, Druga violina , ki jo bo zapela Žana, Pepelka ansambla Zlati muzikanti, Drugačna (pesem) Tadeje Fatur, Zadel si me v živo v izvedbi Steffy & Donalda Trumpeta ter Nor sem nate, ki jo bo zapel Denis.

V soboto znano, kdo bo Slovenijo zastopal na Evroviziji

Kdo od naštetih bo Slovenijo zastopal na Evroviziji, ki bo v Helsinkih potekala 10. in 12. maja, bo torej znano čez dva dneva, do takrat in tudi kasneje pa bo vse v znamenju velikega showa, kar je nenazadnje določujoči del Eurosonga.