Žrtev Polanskega si želi le še miru

Samantha Geimer, ki jo je Polanski posilil pred več kot 32. leti, je na pristojnem sodišču vložila prošnjo za prekinitev sojenja. Po besedah njenega odvetnika je medijska pozornost povzročila njeno slabo zdravstveno stanje.

Objavljeno
28. oktober 2009 17.56
Da. O.
Da. O.
Bern - V razvpitem sojenju proti priznanemu režiserju Romanu Polanskemu je prišlo do presenetljive prošnje. Samantha Geimer, ki jo je Polanski posilil za čas njenega otroštva, je namreč vložila uradno prošnjo za prekinitev sojenja.

Po besedah njenega odvetnika Lawrenca Silverja je medijska pozornost okoli sojenja pozročila njeno slabo zdravstveno stanje ter kar nekaj težav na njenem delovnem mestu. Dodal je še, da si Samantha sedaj želi le še miru. 

 

Samantha in njen odvetnik Silver sta od pričetka sojenja Polanskemu prejela kar 500 prošenj različnih televizijskih hiš, ki so želeli intervjuje. Tudi znani voditelji so skušali prepričati Samantho naj o dogodku le spregovori tudi pred kamerami, med njimi sta tudi Larry King in Oprah Winfrey.


Samantha trenutno živi na Havajih, poziv za prekinitev sojenja pa ni prvi, saj je tovrstno željo izrazila že kar nekajkrat. Sedaj je na pristojnem sodišču tudi uradno oddala prošnjo za prekinitev sojenja, saj ji povzroča preveč preglavic v življenju.