Zvezdica za Berryjevo

Hollywoodska igralka in dobitnica oskarja, 40-letna Halle Berry bo dobila zvezdo na Pločniku slavnih (Walk Of Fame). Iz Hollywooda so sporočili, da se bo to zgodilo 3. aprila.

Objavljeno
28. marec 2007 18.58
Los Angeles - Hollywoodska igralka in dobitnica oskarja, 40-letna Halle Berry bo dobila zvezdo na Pločniku slavnih (Walk Of Fame). Iz Hollywooda so sporočili, da se bo to zgodilo 3. aprila.

Leta 2002 je Halle Berry za vlogo v Balu smrti prejela oskarja kot prva temnopolta igralka. Občinstvo je navduševala tudi kot Bondovo dekle v filmu Umri kdaj drugič, kot dekle akcije pa je v trilogiji X-Men polnila kino blagajne. Ob Bruceu Willisu se bo v kinih kmalu pojavila v kriminalki Zapeljevanje tujca.

Halle Berry se je rodila v Clevelandu (Ohio), ljubezen do nastopanja je odkrila med nekim tekmovanjem za najlepšo najstnico. Pri filmu se je preizkusila najprej v vlogi odvisnice od mamil v filmu Spika Leeja "Jungle Fever". Warren Beatty jo je angažiral za svojo politično satiro "Bulworth". Z dansko režiserko Susanne Bier je snemala film "Things we Lost in the Fire".