Zvezdniki v podporo Romanu Polanskemu

Nedeljska aretacija legendarnega režiserja v Zürichu je med zvezdniki dvignila veliko prahu, saj jih veliko meni, da bi moral primer že zdavnaj zastarati, ter da je Polanski svojo kazen že odslužil.

Objavljeno
30. september 2009 17.11
Ba.P.
Ba.P.
Los Angeles - Igralka Whoopy Goldberg se je ostro odzvala na obtožbe, da naj bi Roman Polanski posilil 13-letno deklico. Povedala je: "Vem, da to ni bilo posilstvo v pravem pomenu besede, ampak nekaj drugega, ne vem kaj," in dodala, da je Polanski "priznal, da je imel spolne odnose z mladoletnico in šel za to za rešetke. Ko so ga izpustili, je vedel, da ga bodo lovili do smrti in zato je odšel."

Več kot 100 ljudi iz sveta zabave, med njimi Martin Scorcese, David Lynch, Pedro Almodovar in Monika Belucci, je že podpisalo peticijo za izpustitev Polanskega. Ena izmed podpisnic peticije, igralka Debra Winger, je ob tem povedala, da režiserja obtožujejo za "tri desetletja star zločin, ki je že zdavnaj zastaral. Stojimo mu ob strani in čakamo njegovo izpustitev ter naslednjo mojstrovino, ki jo bo ustvaril."

Debra Tate, sestra Romanove druge žene, igralke Sharon Tate, je povedala, da je Polnski genijalen in "dober človek", prepričana pa je, da njen svak v Združenih državah nikoli ne bo deležen pravičnega sojenja.