Je čas dejanj in je čas predaha

Rumena barva in trojka sta povabilo, da si vzamete čas za počitek.

Objavljeno
01. november 2011 20.19
Posodobljeno
02. november 2011 18.00
M.V.
M.V.

Ker je vse v vesolju povezano z vsem, odkrivajo ezoteriki, je lahko čezmerno izpostavljanje, ponavljajoče se pojavljanje katere barve ali števila v primerjavi z drugimi barvami in števili v vašem življenju znamenje, da naj bi kaj naredili ali spremenili, spodbuda, da opazite nekaj, kar vas sicer bode v oči, a se vedete, kot da ste slepi. Barve in števila, ki pritegnejo vašo pozornost, lahko razumete tudi kakor luči na življenjskem semaforju. Kažejo vam, kdaj je napočil pravi čas za kaj, zaradi česar boste nekaj zlahka opravili, pa tudi, ali čas ni naklonjen izpolnitvi česa v vašem življenju, zaradi česar je bolje, da svoje moči usmerite drugam ali si preprosto vzamete predah.

Vseeno je, ali vam katera barva sili v misli med meditacijo, se spontano večkrat spomnite nanjo, se vam nenadoma vzbudi želja, da bi se od nog do glave ovili v oblačila neke barve ali vam različne izkušnje molijo nos v neko številko (hišni naslov, kateri po vrsti ste v čakalnici, koliko česa kupite ali dobite v dar), barva in/ali število, ki opozarjata nase, je znamenje, sporočilo, namenjeno prav vam. Kaj vam sporočajo rdeča barva in enica, oranžna barva in dvojka, smo predstavili prejšnjič, tokrat pa se lahko seznanite s pomenom rumene barve in trojke, zelene barve in štirice.

Rumena barva in/ali trojka


Življenje se odvija v valovih in ciklih. Je čas za delo in čas za počitek. Kdor rine z glavo skozi zid, se vzpenja na očake ob slabem vremenu, plava proti toku, si ne dela usluge. Nič nimate od tega, če se nepotrpežljivo bojujete z mlini na veter, se na vse kriplje trudite izpolniti (svoja in tuja) pričakovanja in zahteve.

Rumena barva in trojka vas opominjata, da ste stvarnik svojega sveta, in vendar ne smete spregledati, da ta vaš svet trka ob svetove drugih ljudi, tudi skupin, organizacij in ustanov, ki vas prekašajo, je del večjega sveta, planeta, narave, točke v evolucijskem razvoju človeštva. Včasih vam gre vse kot po maslu, kajti trenutek, da se nekaj zgodi, je ravno pravšnji. Morda se niti ne zavedate, toda v preteklosti ste našli in ravno prav sestavili vse kocke mozaika nekega načrta, zaradi česar se je zdaj prikazal v vsej svoji lepoti in izpolnitvi. Prav tako pa naj bi se zavedali, da čas za kaj drugega še ni pravi. Prej morate prevetriti, prenoviti svoje misli in čustva, da se bo lahko v življenju zgodila neka velika sprememba, ki si jo močno želite. Morda morate predahniti, si ne le vzeti časa za premislek, ampak tudi za zabavo, si odpočiti, se sprostiti in si napolniti zalogo moči z nečim, kar vam je v veselje. Tako boste nemara tudi nevede pripomogli k temu, da boste lažje trdno postavili temelje na telesni, čustveni in miselni ravni, da kaj spremenite, naredite.

Počnite že kaj, kar izvabi prešeren nasmeh

Pojte, vriskajte, zavrtite se po plesišču. V dejanjih preverite, kaj pomeni imeti veselje do življenja. Bodite sonce, ki velikodušno razdaja svojo svetlobo vsem okoli sebe. Okužite bližnje s smehom, povejte šalo, podarite dobro voljo.

Vedite, da se vse v naravi odvija v ciklih

Luna raste, se zaobli in upade, nato pa spet in znova. Kakor se menjujejo letni čas, tako naj bi se spreminjalo tudi vaše življenje. Je čas za dejanja, vendar tudi za predah, počitek, čisto radost. Je čas za setev in čas za žetev. Od vas je odvisno, ali boste zmogli prepoznati pravi trenutek, se izmojstriti v potrpežljivosti in strpnosti, da ne boste priganjali reči, ljudi, dogodkov, ampak z lahkotnim korakom sodelovali v plesu stvarjenja.

Ko tudi po vsej sili nekaj ne gre, gre z lahkoto kaj drugega. Dovolite si izkusiti srečo in veselje, tako kot ju prav zdaj lahko. Pojdite na sprehod s partnerjem in z otroki, se z njimi zavihtite na gugalnico, preberite dobro knjigo in njene darove delite s prijatelji in z znanci.

Hitenje in pritiskanje ne prinašata nujno zaželenih sadov

Počakajte, da plodovi vašega dela dozorijo. Pustite se presenetiti. Ko upočasnite korak, boste ob poti nemara odkrili več lepot, priložnosti za veselje, kot če po njej drvite. Dovolite si počivati, obnoviti moči in voljo. Dajte možnost moštu, da prevre, in prej ali slej boste pili dobro vino.

Prisluhnite srcu, tudi telesu, kaj vam je kdaj narediti, kdaj narediti korak naprej, kdaj se ustaviti in počivati. Ujemite pravi trenutek, ne zaletavajte se z glavo v zid. Zaupajte, da bo prišel pravi čas, in čakajte, ne da bi hoteli izsiliti, naj se nekaj vendar že zgodi. Med pogovori z ljudmi se zavedajte, da je kdaj pravi čas za to, da govorite, kdaj pa, da molčite in samo prisluhnete, tudi premolku, tišini med besedami, ko se iskrive oči spogledajo in govorijo onkraj besed. Prisluhnite notranjemu glasu, notranji modrosti, ki se zaveda, kdaj je pravi čas za kaj. Ustvarjajte v naravnem ritmu, skupaj z naravo, ne proti njej, z življenjem, ne proti njemu.

Zelena barva 
in/ali štirica

Mar življenje kdaj jemljete čisto preveč resno, strogo, dosledno, ne dopuščate niti kančka nepredvidljivega, ne odstopate niti za četrt koraka? Če vas posebno privlači zelena barva in/ali štirica, je to nemara znamenje, da morate kdaj pogledati reči, ljudi in dogodke tudi z manj resne plati. Sprejeti, kar se ponuja. Vstati zarana in opraviti, kaj je treba, ne le v glavi si drdrati moram to ali ono, treba bi bilo ... Dajte svoje življenje v prvo prestavo, začnite z majhnim, čemur ste kos. Poravnajte položnice, počistite, pomijte, pospravite. Naročite se za obisk pri zobozdravniku ali se kar pojavite v njegovi ordinaciji, ker vas zob že nekaj časa skeli. Pripravite si kaj za danes, jutri in pojutrišnjem, nekaj, kar vas že dlje preganja, da bi bilo dobro in modro.

Dejanja ne opravljajte na silo

Poskušajte vse videti v vedri luči, smejte se na svoj račun, ker ste nekoč stol za prvo silo popravili z lepilnim trakom, zdaj pa vzemite v roke vijak ali lepilo in ga utrdite, kot je prav. Poglejte na svoje življenje s sončne strani – nič več ni tako veliko in nemogoče, kot se vam je prej zdelo, dvignite pogled v nebo in daleč naprej, dokler se vam odpira pogled, zaupajte vase, verjemite, da se tudi počasi daleč pride, le narediti je treba prvi korak.

Ko se opazujete s svetle plati in morda čutite odpor do tega, saj vam je videti, da ste si nadeli rožnata očala in se v resnici slepite, ko postavljate gradove v oblakih, se spomnite, katere skrbi, bojazni so vas mučile pred mesecem ali letom, in vendar ste jim bili kos. Nasmejte se sami sebi, ker ste se tedaj iz nevednosti tako močno priganjali, ne videli luči na koncu predora. S smehom si izboljšujete počutje in razpoloženje, privoščite si ga.

Če vas kaj prav zdaj posebno tare – ste izgubili koga izmed bližnjih, ostali brez službe ali se vam je zgodilo kaj drugega, kar vas je močno ranilo –, je, seveda, potreben čas, da boste preboleli izgubo, in bi bilo siljenje v smeh in vedrino kot zaušnica ali posmeh vašim trenutnim izzivom. In vendar, ako vam v tem obdobju zelena barva ali štirica pogosteje pride na misel, je to znamenje, da naj bi si življenje olajšali, pogledali nanj iz svetle plati. V tem primeru vam bo mogoče lažje, če se le zleknete na blazino pod vedrim nebom ali v posteljo, se sprostite in si zamislite, da ste znova srečni, iskrivi, živahni, poskočni, srčni, veseljaški, kot se nekdaj bili. S tako vajo boste v sebi znova predramili življenjsko radost in voljo do podajanja v različne izkušnje. Lahko pa med vajo obudite tudi spomin na nekaj, kar vas je od srca nasmejalo, včeraj ali lani, vseeno.