Kadar se v njenem 
življenju pojavi še ...

Levinja ne želi prevarati moškega, ki jo spoštuje, občuduje in kuje v zvezde.

Objavljeno
01. november 2011 20.24
Posodobljeno
02. november 2011 08.34
M. V.
M. V.
Zvestoba da ali ne je ena izmed neizčrpnih tem, o kateri se govori ali modro molči. Seveda so nekateri bolj dojemljivi za to, da življenjskega sopotnika, naj z njim živijo na koruzi ali v zakonu, prevarajo, drugi spet od skoka čez plot bežijo kakor hudič od križa. Toda lahko je biti zvest, dokler človek ni postavljen pred veliko skušnjavo, pravijo modre glave.

Najbrž se je vsakomur, ki ni samski, že kdaj zgodilo, da je vsaj pomislil na to, ali naj izkoristi priložnost za prevaro, ki se mu ponuja. Predstavljajmo si, da se tej preprosto ni mogoče upreti – na eni strani je glasno usklajevanje mnenj s partnerjem o tem, kdo bo pomil kup umazane posode, šel iskat otroke v vrtec, na drugi pa sproščen klepet in prijetno ščemenje v prsih – kako se bo kdo spoprijel z izzivom, osvetljujejo astrologi. Tokrat bomo predstavili, kako se po njihovem mnenju z izzivom spoprimejo značilne predstavnice posameznih Sončevih znamenj, prejšnjič pa smo, kako to storijo predstavniki.

Oven

Kakšen moški, vzdihuje značilna predstavnica Marsove vrste. Močan, oh, kako močan, prav rada bi bila z njim sama na štiri oči, toda kaj, ko sovražim skrivne zveze, življenje na dveh stolih, povrhu pa se ga tudi presneto bojim. Če me moj ne bi prav pred kratkim pošteno razjezil, kaj to, razbesnel, tega drugega niti opazila ne bi! Ako ne bo tako, kot jaz hočem, ga bom pa prevarala ... Pa tega sploh ne bom skrivala. Sama mu bom povedala, kako in kaj. Najprej bo izvedel od mene. In, da, če mi bo skok všeč, ne bo ostalo samo pri enem.

Bik

Ko sta se najina pogleda srečala – oh, vem, da sva oba bila enakih misli, je prepričana prava Venerina varovanka. Dobro vem, kaj se mu mota po glavi, kako silno si me želi. Škoda, toda snidenje ni bilo ravno naklonjeno temu, da bi si izmenjala telefonski številki. Da, ljubim svojega partnerja, o tem ni niti senčice dvoma. Toda malo spogledovanja ni še nikomur naredilo kdo ve koliko škode. No, morda tudi malo več kakor to. Ne ... nikoli se ne ve. Saj bo našel pot do mene, in če bom tedaj pri volji ...

Dvojčka

Sovražim ljubosumnost in posesivne moške, si najprej da duška značilna merkurjevka. Moj se me drži kakor klop in nikamor več ne morem sama, brez njega. Kakor da mi je res do tega, da mu nataknem rogove! Njegovi sumi samo podžigajo mojo radovednost, in če ga bom res s kom prevarala, si bo za to čisto sam kriv. Samo danes zvečer grem sama ven. No, ne sama samcata, marveč s prijateljem, ki je zelo zelo zanimiv. Ne, nimam nič posebnega in določenega v mislih, kajti jaz nikoli nič ne načrtujem vnaprej.

Rak

Prava predstavnica Lunine vrste si, odkar je v resni zvezi, želi, da se ne bi pojavil še kdo. Kajti ko gre za vprašanja srca, preprosto ne ve, kako neki naj se bojuje s čustvi, ki vrejo v njej. Bila bi nesrečna, če bi zatajila (zaljubljena) čustva in jih prikrivala ali če bi se na vse kriplje trudila, da ostane zvesta. Samo upam lahko, da me usoda ne bo pripeljala v kakšno veliko skušnjavo ... Kdaj pa kdaj, sploh ko se ji oči iskrivo srečujejo z očmi moških, izmed katerih nihče ni njen, zavzdihne, nato pa se pomiri, češ, ljubezni pač nihče ne more niti ne sme obrniti hrbta.

Lev

Dokler ga ljubim, mu ne bom natikala rogov, sama pri sebi prisega značilna Sončeva varovanka. Dokler se do mene vede, kakor je prav, me spoštuje, obožuje in kuje v nebo. Brez tega je pa med nama tako in tako konec! Ali bom z drugim že malo prej, preden ga postavim pred vrata, sploh ni pomembno. Če ali ko enkrat odkoraka iz mojega srca – me sramoti pred drugimi ali naredi katero drugo neumnost –, zanesljivo ne bom dolgo samevala. Zakaj tudi bi, ko pa se mi ponuja toliko možnosti! Seveda, jaz sem nekaj posebnega, ne more biti drugače.

Devica


Resnici na ljubo sploh nočem razmišljati o tem, si v brado mrmra prava predstavnica Merkurjeve vrste. Tako zelo in tako dolgo je bolelo, ko je on skočil čez plot, jaz pa sem mu bila zvesta, toda potem sem se odločila, da mu vrnem milo za drago! Ko se pojavijo sumi in dvomi, nič več ni tako, kakor je bilo, in tudi ne more biti, vedno znova na površje splava misel, kaj pa če ... Ne more biti drugače. Čeprav – on je to počel tako, da se je iz letala videlo, brez diskretnosti, hja, jaz pa to počnem čisto drugače.

Tehtnica

Prešuštništvo niti pod točko razno, se ob misli na nezvestobo v ljubezni od nog do glave kar naježi značilna Venerina varovanka. Kadar ljubim, ljubim, niti o otrocih nočem misliti, kaj šele o drugih moških, se priduša. Bilo bi drugače, zelo drugače, če bi se nekega dne zaljubila, na prvi pogled, močno in do konca svojih dni. Toda to ne bi bila prevara, kako neki, to bi bila kvečjemu ljubezen. Ljubezen, neizmerno večja, močnejša in lepša kot ljubezen, ki sem je deležna zdaj. Oh, da, ljubezen, brez nje življenje ni vredno niti piškavega oreha!

Škorpijon

Če smo že pri tem, naj se ve, sem za prevaro, če ta pomeni zob za zob. Če bi on, bi tudi jaz, seveda, s trdnim prepričanjem razlaga prava predstavnica Plutonove vrste. Drugi moški je mogoč tudi v primeru, če bi se do ušes zaljubila, se izpoveduje. Z menoj v srčnih zadevah ne gre češenj zobati – silovita čustva, pa naj je to sovraštvo (maščevalnost) ali ljubezen, me dobesedno izstrelijo v dejanja. Do sebe sem vedno iskrena in poštena – preverite, če ne verjamete. Čeprav z vami tako odkrito govorim o prevari, sem zvesta. Moj vedno ve, pri čem je, in tudi, kaj ga čaka, če mi ne bo zvest!

Strelec

Sovražim zgodbo v zgodbi, nikoli nisem znala kaj dobro skriti, prikriti, prej ali slej bi se z besedami ali dejanji razkrila, priznava značilna Jupitrova varovanka. Čeprav lahko z enim moškim preživim celo večnost, me zgrabi silen nemir, če me kar naenkrat začne omejevati, mi določati, kaj smem in česa ne. Ko mi kdo krati mojo svobodo, sem pripravljena na vse. Pa ne, ker bi mu hotela kljubovati, se mu postaviti po robu, ampak, ker preprosto moram živeti prosto, se počutiti svobodna kot ptica na veji.

Kozorog


Zvestoba v ljubezni je zelo pomembna že sama zase, odločno in na glas razmišlja prava predstavnica Saturnove vrste. Če bi on prevaral mene, mu nikoli ne bi mogla ne oprostiti ne odpustiti. Vendar – ne more te boleti nekaj, česar ne veš. Če se že zgodi nezvestoba, potem je treba zelo paziti, da nihče v zgodbi ni prizadet. Dolgo časa sem v tej zvezi svoje potrebe dajala na zadnje mesto, se marsičemu odpovedala, sploh tedaj, ko je bilo najbolj težko, torej ... Skok čez plot lahko kdaj tudi obogati, celo reši neko razmerje pred propadom.

Vodnar


Ali bi kdaj prevarala svojega partnerja, bo presenečeno ponovila vprašanje značilna Uranova varovaka, če ji ga kdo zastavi. Prav počasi bo nadaljevala: Odvisno od tega, kaj kdo razume pod nezvestobo. Nemara sem mu bila že do zdaj tisočkrat nezvesta, in to vsakič, ko sem pomislila na katerega drugega moškega, čeprav sem mu bila, seveda v strogo telesnem pomenu te besede, zvesta. Kaj sploh pomeni nekoga prevarati? Je to trenutek močne telesne privlačnosti, ki nima dosti skupnega z ljubeznijo? Je zaljubljenost to, da čutiš, da si si z nekom prav blizu? Ali je to sanjarjenje, kako bi bilo, če bi bilo? Mislim, da nihče na tem svetu ni povsem zvest.

Ribi

Kako – šmentana reč! – je mogoče, da se prav zdaj, ko sem tako zaljubljena, kot nisem bila še nikoli v življenju, pred menoj iznenada pojavi tak res popoln moški, se čudi in jezi prava neptunovka. To je usoda, ne more biti drugače. Kdo bi si mislil, tudi od najboljšega je še kdo boljši ... Samo nasmehnila sem se lahko, ko mi je pomolil listič s svojo telefonsko številko ... Da, globoko čutim, da sva bila oba prijetno vzdražena zaradi enakih občutij. Seveda ne vem, ali se bom sploh še kdaj srečala z njim. Kako naj vem. Čudna so pota ... in vendar, morda že jutri.