Horoskop: Kako kdo prebija led

Prvi vtis je najpomembnejši.

Objavljeno
08. november 2011 20.44
Posodobljeno
10. november 2011 11.00
M. V.
M. V.
Ko nas kdo spozna s kom, smo lahko v zagati. Kaj reči, kaj narediti in česa ne smemo ne reči ne narediti, da ne bi ustvarili napačnega prvega vtisa, no, vsaj slabega ne, kajti tisti pravi korak smo že zamočili – medtem ko smo segli v roko, smo slišali to, kar je prišlo iz naših ust, torej svoje ime, niti svita pa se nam ne, kako, za božjo voljo, je ime njemu (njej). Astrologi odkrivajo, kako najverjetneje kdo navezuje prvi stik s kom na družabni prireditvi glede na svoje Sončevo znamenje, in svetujejo, čemu naj se pri tem ogibajo, da bodo ustvarili čim prijetnejši prvi vtis.

Oven

Značilni predstavniki Marsove vrste ne znajo drugače, kot da glasno povedo, kaj si o kom ali čem mislijo. Ni mogoče, da bi se lahko dolgo zadrževali in molčali, zato naj tega niti ne poskušajo. Če bi se predolgo grizli v jezik, bi čez čas kvečjemu izbruhnili, s tem pa si seveda ne bi naredili usluge. Sproti, a obzirno naj povedo svoje mnenje, pazijo naj, da ne bodo komu skakali v besedo, mu zaprli ust z opazko ipd. V nastopu značilnega ovna je vedno nekaj samoljubja, sebičnosti, a če je ta lastnost obrzdana z obzirnostjo, je prvi vtis vseeno dober. Ovni si le ne smejo vzeti prve in zadnje besede in še vseh vmes, lahko so burni, vihravi, ne smejo pa tudi groziti in gobezdati. Slab vtis lahko naredijo tudi s širokoustenjem o sebi.

Bik

Pri prvem srečanju naj bi pravi Venerini varovanci predvsem nastavili ušesa. Da, prisluhnejo naj, saj jim gre ta komunikacijska spretnost kar dobro od rok. Malo zadržani, odmaknjeni namreč zmorejo odpreti usta le tedaj, ko se na slišano odzovejo z dobronamerno pripombo, v žaru debate sicer namreč tvegajo, da so v odzivu pikri, sarkastični in zbadljivi. Če večinoma poslušajo, tu in tam pa kaj rečejo, zmorejo biti bolj taktni in diplomatski kot sicer. Nikar naj se ne pustijo pritegniti v polemike, zlasti ne o veri in politiki. Če bo novo znanstvo preraslo v prijateljstvo, bodo tako ali tako imeli priložnost razložiti svoje stališče, če bodo to storili že na prvem srečanju, te možnosti nikoli več ne bodo dobili.

Dvojčka


Morda se sliši kar preveč preprosto, da bi bilo res, a pravi Merkurjevi varovanci na prvem srečanju najbolj zablestijo, če postavljajo vprašanja. Ne, to ne pomeni, naj sogovornika zaslišijo, od kod prihajajo, kaj delajo, ampak da mu z vprašanji dajo možnosti povedati, kaj jih najbolj zanima – katere knjige in kateri filmi so jih očarali in zakaj. Iskrena radovednost, ki je imajo dvojčki v obilju, lahko znanstvu pomaga prerasti v prijateljstvo. Že res, da imajo dvojčki veliko povedati, saj o vsem (vseh) kaj vedo, a pri prvem snidenju naj bi raje povedali vsak deseti podatek, ki se ga spomnijo med kramljanjem, ne vsakega, sicer bodo postali podobni starejšim, ki se jim vsi že na daleč ogibajo, saj jih res ne zanima, kako je bilo, ko so bili oni še mladi.

Rak

Ker sta bili pravim Luninim varovancem sočutnost in skrbna narava položeni že v zibel, za najboljši prvi vtis poskrbijo tako, da se sogovorniku zazrejo v oči in mu prisluhnejo. Zanesljivo se bo ta po domače razgovoril, kajti iz oči rakov seva toliko razumevanja in sočutja, da še sam ne bo vedel, ne kdaj ne zakaj je začel neznancu razlagati o svojih težavah. Če rak presodi, da je zaupnosti za prvo srečanje vseeno preveč, naj temo pogovora rahločutno spelje drugam – k vremenu, denimo. Čeprav so raki po pravilu plahi in sramežljivi, nikoli in nikdar ne bi smeli na neki prireditvi stati sami zase v kotu. Naj se raje pridružijo prijatelju, ki jim bo pomagal prebiti led in navezati stik z neznanci.

Lev

Sončevi varovanci so po naravi – zvezde, in da, kolikor je znano, so to tista nebesna telesa, okoli katerih krožijo druga, manjša, manj pomembna, kakopak. Toda naravne karizmatičnosti, ki jo imajo levi po naravi v obilju, ob prvem srečanju ne bi smeli zlorabljati tako, da dvignejo nos čez vse in zasenčijo vse druge, govorijo samo o sebi in svojih dosežkih, ne da bi sploh slišali, ko jim kdo pove kaj o svojih. Levi znajo biti tudi zvezda, ki razsvetli temo in širi prijetno svetlobo in toploto, kar nalezljivo vedrino in lahkotnost. Da, pri prvem srečanju naj poskušajo biti takšna zvezda, ki sogovorniku polepša sicer ne prav prijeten dan, jim pomaga prepoditi vsakdanje skrbi in dvome.

Devica

Značilne merkurjevke morajo predvsem paziti, da ne bodo, kot so vajene, nekoga, ki jim je bil pravkar predstavljen, kar naprej z očmi ocenjevale od nog do glave. Naj sogovorniku, za božjo voljo, gledajo v oči in zgolj v oči, ne da bi videle madež na rokavu ali siv las na glavi. Zamislile naj bi si, da bi njih kdo tako podrobno gledal in ocenjeval – imele bi ga najmanj za nevljudnega, mar ne? No, naučile naj bi se, naj ne delajo drugim, česar ne želijo, da bi kdo njim. Če si že ne morejo pomagati drugače, naj gledajo, si napasejo oči, a šele tedaj, ko jim predstavljeni obrne hrbet in ne more videti, da so ga vzele pod drobnogled. Device naj bi se tudi diplomatsko zadržale, ko jih kdo vpraša, kaj si o kom ali čem mislijo. Resnica in samo resnica je lahko odbijajoča.

Tehtnica

Prave varovanke Venere naj bi se naučile, da je vredno koga spoznati, čeprav lahko s precejšno zanesljivostjo domnevajo, da ga nikoli več ne bodo srečale. Res spoznati pomeni tudi s kom izmenjati besede, ne le se mu priljudno smehljati. Širiti krog ljudi, ki jim damo priložnost, da nam odprejo vrata v svoj svet in nasprotno, pomeni poglobljeno spoznati življenje, to pa nas bogati. Da, tehtnice naj bi spoznale, da ne štejejo le novi znanci, ki bi jim kdaj lahko naredili katero uslugo, jim kaj pomagali, galantno odprli zaprta vrata ... Na spoznavnih srečanjih naj bi se tehtnice ognile polemikam – na katero koli stran že se bodo postavile, s povabilom, naj vendar poskuša videti še drugo plat medalje, se bodo nekomu zamerile in ga užalile.

Škorpijon


Da, značilni Plutonovi varovanci naj bi tanko nastavili ušesa, kaj jim ljudje, ki so jim bili pravkar predstavljeni, govorijo, pazili pa naj bi tudi, da jim pri tem ne strmijo v oči, kot bi jih hoteli kar prevrtati in brati, kaj je zapisano v sobesednikovih možganih. Ni treba, da kar naprej molčijo, lahko tu in tam kaj modrega pripomnijo, pazijo naj le, da ne bodo že na spoznavnem večeru ognjevito razlagali vseh svojih posebnih zamisli o čemer koli že. Sploh o spornih temah – recimo, skok čez plot v zakonu da ali ne – naj bi raje modro molčali, in to tudi v primeru, če jih kdo izzove, naj povedo svoje mnenje. Z molkom bodo pridobili več ljudi, kot bi jih z odkritostjo. Čez čas bodo že imeli možnost povedati in pokazati, kaj v resnici čutijo.

Strelec


Pravi Jupitrovi varovanci zlahka navezujejo stike z neznanci. Že v zibel jim je bila namreč položena priljudna čud, s katero neznance brez težav spreminjajo v znance, te pa v prijatelje, tudi tiste prave, za vse življenje. Skrivnost je nemara v tem, da se do drugih vedejo, kot da jih že poznajo sto let, za nameček pa so v pogovoru vedno znova osredotočeni na to, kaj vse je mogoče, kaj je dobro, odlično, medtem ko pogovora zlepa ne speljejo na razpravo o tem, kaj je slabo in kaj nikakor ne bi šlo. Kdaj morajo paziti le, da niso preveč živahni, razposajeni v družbi ljudi, ki so po naravi vase zaprti. Toliko prostora, kot ga želijo zase, naj bi pustili tudi drugim.

Kozorog


Saturnovi varovanci najlažje, ko navezujejo stik z neznanci, prebijejo led tako, da čim prej z njimi najdejo neko skupno točko, pri čemer je vseeno, kaj to je, nato pa pogovor razpletajo predvsem o njej. Stična točka je lahko tudi nekaj tako vsakdanjega, kot je novica, ki sta jo oba zasledila po radiu ali televiziji, nato pa prek stališča, ki ga imata o njej, drug drugemu odpirata vrata v svoj svet. Vselej in povsod pa naj bi se kozorogi ob prvem srečanju ognili govoriti o tem, kaj delajo, s čim služijo kruh, kaj so že naredili in kaj še bodo, kajti to pomeni, da bodo prej ali slej govorili le še oni, sobesednik pa bo izkoristil prvo možnost, da jim pobegne, sploh če je poklicno dejaven v isti branži, saj bo kmalu zaslutil, da mu bo hotel ta kaj prodati ali bi od njega želel kaj drugega.

Vodnar

Čeprav Uranovim varovancem teče jezik kot namazan vsakič, ko jim kdo le nakaže možnost, da bi ga utegnilo zanimati, kaj si oni mislijo o tem, kako bo živeti na zemlji čez desetletje ali stoletje, naj daljne prihodnosti ne bi imeli za ključno temo pogovorov, ko koga šele spoznajo. Namesto tega naj raje prisluhnejo, kaj jim imajo drugi povedati. Poskušajo naj odkriti, o čem sogovornik veliko ve, pa nima kdo ve koliko možnosti o tem govoriti. Če bodo vodnarji imeli možnost slišati zanimive podatke o nečem, kar jim je bilo dotlej neznano, je tudi manjša verjetnost, da si bodo med navezovanjem stikov nadeli odbijajoč, vnaprej zdolgočasen izraz na obrazu. Da, temu naj bi se po vsej sili ognili, sicer bodo več ljudi odbili kot pridobili.

Ribi

Bodite pozorni, kaj kdo govori, je nasvet astrologov značilnim pripadnikom Neptunove vrste pri spoznavanju neznancev. Naj govorijo o čemer koli že, prave ribe v njihovih trditvah zanesljivo najdejo vsaj nekaj posebno zanimivega. In ko naletijo na to, naj jim postavijo podvprašanje in nato še eno in – če medtem še niso spoznali, iz kakšnega testa je v resnici sogovornik in ali si ga želijo za prijatelja – še eno, dokler predstava o njih ni popolna. Napeti ušesa pa ne pomeni, da naj bi ribe, po naravi vase zaprte in plahe, ves čas molčale. Kdor dobro oponaša kip, ne more spoznati veliko ljudi. Tudi če imate še tako posebno pripombo, povejte jo, tako pritegnete pozornost ljudi, ki jih v resnici želite spoznati – onih, ki jih ima večina za posebneže, celo čudake, astrologi sporočajo ribam.