Prihodnost, zapisana v dominah

Poznavalci domin svetujejo, da z njimi ne vedežujete v ponedeljek in petek.

Objavljeno
25. februar 2011 13.27
M. Č.
M. Č.
Nekateri menijo, da so se domine razvile iz igralne kocke. Zgodovinski viri navajajo, da so domine na Kitajskem uporabljali že v 12. stoletju, sprva za prerokovanje in šele pozneje za družabno igro. Kako so prišle v Evropo, ni znano. Znano pa je, da so se z njimi igrali ob koncu 18. stoletja v Italiji, Franciji in Angliji. Bile so črno-bele, narejene iz slonovine in ebenovine.

Če jih uporabite za prerokovanje, vseh 28 ploščic naključno razporedite po mizi. Hrbtna stran naj bo obrnjena navzgor. Pomislite na vprašanje, izberite domino in preberite, kakšen je njen pomen – to je tudi odgovor na vaše vprašanje. Poznavalci domin svetujejo, da z njimi ne vedežujete v ponedeljek in petek.

6/6
Predstavlja uspeh, srečo in veselje na vseh področjih življenja. Ste na pravi poti, zato se vam prihodnosti ni treba bati. Zaupajte vase, še naprej delajte to, kar mislite, da je za vas prav.

6/5
Pomeni partnerstvo – dobro ali slabo. Dobro bi bilo, da premislite, v kakšnih odnosih ste z ljudmi, ki so tako ali drugače povezani z zastavljenim vprašanjem. Če spremenite svoj odnos, lahko vplivate na razplet zadeve. Ali bo dober ali slab, je odvisno od vas.

6/4
Predstavlja resnico. To, kar ste sejali v preteklosti, boste želi v prihodnosti. Morate biti potrpežljivi. Bodite pozorni, kaj ste v zvezi z zadevo, po kateri vprašujete, počeli v preteklosti. Pri odpravljanju težav se lahko oprete na prijatelje.

6/3
Temeljno sporočilo te domine je potovanje. Mogoče se vam obetajo poslovna pot ali prijetne počitnice v tujini. Izziva vas k spremembi, ki je tako ali drugače povezana s tujino.

6/2
Ta domina pomeni iskrenost in poštenost. To sta ključni besedi za rešitev vaših zdajšnjih težav. Pretehtajte, koliko ste iskreni in pošteni do sebe in drugih.

6/1
Gre za prelomnico, ki korenini v oddaljeni preteklosti. Če ste zastavili vprašanje o ljubezni, lahko pomeni poroko po dolgoletnem življenju na koruzi. Premislite, ali ste pripravljeni narediti korak naprej in se posloviti od preteklosti.

6/0
Domina predstavlja previdnost na vseh področjih življenja. Če ste v težavah, dobro premislite, koga boste prosili za pomoč. Oprite se na svoje moči, pa vam bo uspelo.

5/5
Ključni besedi te domine sta sprememba in strah. Ste pripravljeni sprejeti izzive, ki se vam ponujajo, ali ste otrpnili od strahu pred novim, še neznanim? Pretehtajte, kaj zmorete in česa ne.

5/4
Domina pomeni gmotne dobrine. Premislite, kaj bi še lahko naredili, da povečate svoj zaslužek. Lahko sprejmete nove delovne obveznosti, če ste jim kos.

5/3
Predstavlja ravnotežje na vseh področjih življenja, tudi sodelovanje. Zdaj je pravi čas, da poiščete nove sodelavce in okrepite sodelovanje s starimi. Notranje ravnotežje je ključ za zunanje.

5/2
Domina pomeni rojstvo, tudi nov začetek. Ali ste že dovolj zreli, da stopite spremembi naproti? Umirite se, prisluhnite si, kaj si v resnici želite in česa ne.

5/1
Ta domina pomeni širjenje in usklajenost. Če želite širiti družino, posel ..., morate biti pripravljeni na kompromise. Presodite, ali ste sposobni v rokah držati več vajeti kot sicer.

5/0
To je domina opozorila na vseh področjih življenja. Premislite, ali morebiti ne zapravite več denarja, kot ga imate. Pazite na zdravje. Najprej poskrbite zase, šele potem za druge.

4/4
Predstavlja srečo v ustvarjalnosti. Zdaj je pravi čas, da uporabite svojo bogato domišljijo in umetniško žilico. Drznite si sanjariti in izsanjajte rešitev iz težav. Koristila bi vam dobra zabava.

4/3
Je domina upanja. Bodite pozorni na to, kako razmišljate o zadevi, ki ste jo zajeli v vprašanju. Če boste še naprej videli vse črno, se utegnejo vaši strahovi in bojazni uresničiti. Če že ne morete misliti pozitivno, mislite vsaj nevtralno.

4/2
Ključna beseda domine je nepričakovanost. Sprostite se, dovolite, da se vam zgodi kaj nepričakovanega. Toda bodite previdni, ne verjemite že na prvo besedo, zlasti če gre za denar. Pazite se prevarantov in tatov.

4/1
Predstavlja težave, ki nastanejo, če preveč begate sem in tja, ne da bi pravzaprav vedeli, kaj si v resnici želite. Ustavite se, najprej premislite, potem delujte.

4/0
Je domina odlašanja, pasivnosti. Nikamor se vam ne mudi. Čeprav veste, kaj bi morali narediti za rešitev svojih težav, to prelagate na večni jutri. Mogoče potrebujete počitek, da bi si nabrali novih moči.

3/3
Domina pomeni ljubosumnost, zavist. So drugi ljubosumni na vas ali vi na druge? Naj vas to, kar drugi mislijo o vas, ne ovira preveč pri vaših dejanjih.

3/2
Obeta srečo v ljubezni. Premislite, ali se imate dovolj radi. Kako naj imate radi druge, če nimate radi sebe? Domina tudi opozarja, da boste s prijaznostjo dosegli več kot s trmastim besedičenjem.

3/1
Predstavlja prikrivanje in skritost. Ne zapletajte se v nelegalne posle, ker se bo za vas slabo končalo. Premislite, kaj skrivate pred drugimi ali kaj drugi skrivajo pred vami. Mogoče je zdaj pravi trenutek za odkritost.

3/0
Predstavlja nesporazume v vseh vrstah odnosov. Bodite previdni pri sklepanju novih znanstev in prijateljstev. Premislite, kako lahko izboljšate odnose z ljudmi, ki so tako ali drugače povezani z zastavljenim vprašanjem.

2/2
Predstavlja rast in napredek. Toda pozor! Nič ne pride kar tako, samo po sebi, napredek se obeta, če boste zanj tudi nekaj naredili. Raje opustite dejavnosti, ki vam doslej niso prinesle večjega uspeha.

2/1
Je domina prijateljstva, tudi zavezništva. Mogoče je zdaj pravi trenutek, da skupaj z nekom uresničite to, kar načrtujete že dlje časa. Prosite za pomoč, če presodite, da jo potrebujete.

2/0
Predstavlja dolgčas, tudi malodušje. Ozrite se vendar naokoli in prepoznajte radosti, ki se vam ponujajo. Namesto da tekate za tistim, česar nimate, se veselite tistega, kar imate.

1/1
Domina predstavlja vaš odnos do sveta. Če mislite, da ste žrtev okoliščin, boste to tudi v resnici. Vzemite vajeti življenja v svoje roke. Vedite – odločitev je vaša!

1/0
Govori o pomembnih ljudeh v vašem življenju in o tem, koliko jih upoštevate. Pretehtajte, ali so nasveti sorodnikov, prijateljev itd. pravšnji za vas. Prisluhnite sebi, delajte tisto, kar veseli vas, ne tistega, kar bi razveselilo druge.

0/0
Ker na tej domini »nič ni«, predstavlja nedolžnost, čistost, a tudi kaos. Zato je lahko skrajno dobra ali skrajno slaba. Če so vaši nameni dobri, se vam ni bati težav, sicer pa ... Sporoča vam, da je mogoče prav vse, kako se bo zadeva razpletla, je odvisno samo od vas.