Baričevičevi dajejo
 Megliču miloščino

Zunajsodne poravnave ne bo, pravda se nadaljuje 12. aprila.

Objavljeno
01. marec 2011 20.11
Boštjan Celec
Boštjan Celec
LJUBLJANA – Po pravnomočnosti vmesne sodbe v zadevi Meglič proti Baričevičevim dedičem se za Tržičana Stanislava Megliča bliža konec večletne kalvarije na poti do odškodnine, ki jo zahteva, ker so mu razvpiti ljubljanski bulmastifi pred petimi leti za vselej spremenili življenje.

Sprva je 112.669 evrov odškodnine za nepremoženjsko škodo in 40.000 za premoženjsko ter rento 463 evrov na mesec terjal od dveh lastnikov psov Atlasa, Atosa, Joy in Knighta, dr. Zore Roter in njenega partnerja dr. Saše Baričeviča. Roterjeva je umrla leta 2008, tožbeni zahtevek je bilo zato treba nasloviti le na Baričeviča. Potem pa se je zgodil 2. februar 2010, na Oražnovi v Ljubljani so bulmastifi raztrgali lastnika, Meglič pa odtlej terja odškodnino od njegovih dedičev.

Medtem je postalo znano, da zdravnik ni zapustil le gore dolgov, ampak tudi precejšnje premoženje, zato je ljubljanska okrožna sodnica Mojca Lobnik napovedala vnovično srečanje Megliča in Baričevičevih staršev ter dedičev, Marije in Jožeta, pravda se bo na sodišču nadaljevala 12. aprila.

S ponudbo za zunajsodno poravnavo so se medtem oglasili njuni pooblaščenci in ponudili Megliču poplačilo škode za nepopisne bolečine, za več kot 50 ran in 100 šivov ter za razcefrane mišice na desnici. Da je ponudba Baričevičevih staršev res prišla, nam je potrdil tudi Megličev odvetnik Franci Matoz. »Vendar pa je bil znesek odločno prenizek, da bi bil sprejemljiv za mojega klienta.«

Marija in Jože bojda ponujata kar šestkrat manj od tistega, kar Meglič zahteva v tožbi. Zato bo o višini odškodnine odločila sodnica Lobnikova, a šele po vnovičnem zaslišanju tožeče stranke.

Ko je bil Meglič zaslišan prvič, je bila njegova pripoved o dogajanjih na Oražnovi 15. marca 2006 naravnost pretresljiva.

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Gredo bulmastifi na Dunaj?