Berlusconi ob ponedeljkih na zaslišanja

Berlusconi, ki so mu že večkrat sodili, se doslej teh procesov ni udeleževal.

Objavljeno
05. marec 2011 19.58
Ma. F./STA
Ma. F./STA
RIM – Italijanski premier Silvio Berlusconi, ki ga bremeni več obtožb, med drugim zaradi domnevnih spolnih odnosov z mladoletno prostitutko, se bo udeležil sojenj, je povedal njegov odvetnik Niccolo Ghedini. »Nenavadno veliko pozornosti je deležen, zato se mu zdi prav, da se procesov udeleži in se zagovarja,« je povedal novinarjem v Rimu.

»Želimo zagotoviti, da bodo sodni postopki tekli čim hitreje, zato bo vedno na voljo za zaslišanja ob ponedeljkih,« je pojasnil odvetnik; 74-letni Berlusconi, ki so mu v zadnjih letih že večkrat sodili, se doslej teh procesov ni udeleževal.

Vse postopke proti njemu so aprila lani zamrznili, saj mu je parlament za 18 mesecev podelil imuniteto. Ustavno sodišče je sredi januarja delno odpravilo ta ukrep in tako odprlo pot za obnovitev sodnih postopkov proti premierju s 26. februarjem.

Obtožen je davčne utaje, podkupovanja prič, zlorabe položaja in spolnih odnosov z mladoletno prostitutko. Najbolj medijsko odmeven primer je slednji, za katerega se bo sojenje začelo 6. aprila.